banner249

Tarihi bina girişimci kadınlara verildi

muğlalı bir iş adamı tarafından 1927 yılında yaptırılan ve birkaç yıl restore edilen tarihi bina, muğla valiliği melsa şirketi tarafından mikrokredi kullanan girişimci kadınların ürünlerini pazarlamaları amacıyla kiralandı.

Tarihi bina girişimci kadınlara verildi
banner240
Kadınların ürettikleri ürünleri sergileyecekleri Şeyh Mahallesi;ndeki tarihi binanın açılışı, Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından yapıldı. Tarihi binadaki tezgahları dolaşarak kadınlarla sohbet eden Şahin, üretilen ürünler hakkında bilgi aldı.

Kredilerin sağlanmasında kadınlara ön ayak olanlara teşekkür eden Vali Şahin, Muğla;da kredi kullanarak istihdam sağlayan kadınların önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kadınların çok küçük fonları kullanıp üretim yaptıklarına, alın teri döktüklerine dikkati çeken Şahin, ;;Kadınlarımızın uzun zamandır ürettikleri ürünleri satabilecekleri yerle ilgili talepleri vardı. Bu bina Muğla mimarisiyle öne çıkan prestijli binalardan. Binayı Muğla El Sanatları (MELSA) şirketimiz kiraladı. İçindekiler de MELSA tarafından sağlandı. Kadınlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergileyecek, pazarlayacaklar;; dedi.

İlk etapta 20 kadının binada stant sahibi olduğunu belirten Şahin, ;;Bunlar dönüşümlü olacak. Engelli vatandaşlarımız da burada stant sahibi olacaklar ve ürünlerini sergileyecekler. Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Sosyal sorumluluk projeleri, sosyal konular ötelenemez. Onun için hemen müdahale etmemiz, önem vermemiz gerekiyor. Bu aslında bir insanlık vazifesidir. Toplum olmanın, millet olmanın, insan olmanın gereğidir;; diye konuştu.

MUĞLA;DA BİN 800 KADINA 2 MİLYON LİRA KREDİ VERİLDİ
Muğla Mikrokredi Şube Müdürü Necla Alan ise Türkiye;de ilk defa mikrokredi kullanan üyelere böyle bir pazar açıldığına dikkati çekti. Alan, Muğla ve ilçelerinde mikrokredi programı kapsamında hiçbir teminat ve kefil istenmeden bin 800 kadına 2 milyon lira kredi verildiğini belirtti.

Verilen kredilerde yüzde 100 geri dönüş sağladıklarını bildiren Alan, Muğla;da yoksulluğu azaltarak kadınları ekonomik hayatın içine sokmayı amaçladıklarını söyledi. Karya Kadınlar Derneği Başkanı Nahide Uçar, mikrokredi kullanarak iş sahibi olduğunu ifade ederek, tarihi binada hem Muğla;yı tanıtacaklarını hem de ürünlerini pazarlayabileceklerini anlattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER