banner249

Tansiyon hastalarına sıcak uyarı

Kula Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Özkılıç, sıcak havaların en çok yüksek tansiyona sahip hastaları etkilediğini söyledi.

Tansiyon hastalarına sıcak uyarı
banner240

Doktoru tarafından oruç tutmalarına izin verilen hipertansiyon hastalarının sahur ve iftarda aşırı yemek tüketmemeleri gerektiğini belirten Dr. Özkılıç, "Yüksek tansiyonu olanlarda kalp damar hastalıkları genellikle yemekten sonra görülmektedir. Sahur ve iftar öğünleri sebze ağırlıklı gıdalardan oluşmalıdır. Ayrıca hipertansiyon hastaları tuz tüketiminde oldukça dikkatli olmalıdırlar. Tansiyon hastaları sadece sofra tuzu değil, konserve, pişmiş tahıllar, salamura ürünler, yağlı peynir, et suyu tabletleri ve salçadan uzak durmalıdırlar." dedi. 


YÜKSEK TANSİYON BEYİN KANAMALARINA NEDEN OLUYOR
Sıcak havaların özellikle tansiyon hastalarında beyin kanaması riskini artırdığını belirten Özkılıç, tansiyon hastalarının güneşin direkt etkilerinden kendilerini korumak için baş bölgelerini koruyacak şapka ya da bandana ile dolaşmalarını önerdi. 

Sabah 10.00 ile öğleden sonra 16.00 arasında güneş altında kalınmaması gerektiğini ve gün içerisinde artan su ihtiyacını bol sıvı gıdalar içerek gidermeleri gerektiğini ifade eden Dr. Özkılıç, hastaların ilaçlarını düzenli olarak alıp, tansiyon kontrollerini daha sık yaptırmalarını önerdi. 

Doktor gözetimi dışında bilinçsizce kullanılan tansiyon düşürücü ilaçların kalp krizleri veya böbrek yetmezlikleri gibi tehlikeli sonuçlara yol açabileceğine dikkat çeken Dr. Özkılıç, "Bu nedenle hekim tavsiyesi olmadıkça ilaç kullanılmamasında yarar var." uyarısında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER