banner249

Tamir ettikleri bisikletlerle şehir turu attılar

avrupa birliği (ab) gençlik değişim projesi kapsamında finlandiya, belçika ve ispanya'dan gelen 30 genç, Çivril'de tamir ettikleri bisikletlerle şehir tutu attılar.

Tamir ettikleri bisikletlerle şehir turu attılar
banner240
Çivril Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ;;Re-Cycle Geri Dönüşüm ve Çevre Temizliği;; isimli proje uygulaması, 20-28 Haziran tarihleri arasında Finlandiya, Belçika ve İspanya;dan gelen 30 gencin katılımı ile gerçekleşti.

Gençler, proje kapsamında önce geri dönüşüm varillerini boyayıp, ilçenin belirli noktalarına yerleştirdi, geri dönüşüm konusunda çevredekileri bilinçlendirdi. Gençler daha sonra ise projenin asıl amacı olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalara başladı. İlçedeki bozuk bisikletleri toplayarak tamir ve bakımlarını yaparak kullanılabilir hale getiren yabancı gençler, şehir turu attıktan sonra tamir ettikleri bisikletleri sahiplerine teslim ettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birim sorumlusu Ergün Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Ege Bölgesi;nde gerçekleştirilen ilk proje olduğunu belirterek, ;;Belçika, Finlandiya ve İspanya;dan misafir ettiğimiz 30 genç ilçemize gelerek hem çevre bilinci hem de geri dönüşüm hakkında bir hafta faaliyet yaparak toplumu bilinçlendirme adına katkıda bulundular. Proje ile bir haftalık süreçte ilçe merkezi ve köylerde birçok sosyal etkinliğe katılan misafirlere kültürümüze ait birçok şeyi de anlatma ve öğretme fırsatımız oldu;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER