banner249

Spastik engelli öğrencilere özel bina

denizli belediyesi, reşat vural ilköğretim okulu'nun eski binasını yenileyerek spastik engelli çocukların eğitim alabileceği bir hale getirdi.

Spastik engelli öğrencilere özel bina
banner240
Denizli Belediyesi, Reşat Vural İlköğretim Okulu;nun eski binasını yenileyerek spastik engelli çocukların eğitim alacağı bir hale dönüştürdü. Gültepe Mahallesi;nde bulunan okulun binasının tadilatını gerçekleştiren Denizli Belediyesi, kente engelli çocukların eğitiminde kullanılacak bir merkez kazandırdı. Yeni haliyle okulun Milli Eğitim Müdürlüğü;ne teslimi için düzenlenen törene Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve çok sayıda davetli katıldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan eğitime verdikleri desteğin artarak devam ettiğini belirterek, "Eğitim bir kuruma yüklenen sorumluluklar değildir.Bu anlamda tüm kurumlar elini taşın altına koymalıdır. Engelli çocuklarımızın topluma kazandırılması için bütün bu kurumların üzerine düşeni yapmaları gerekir. Bu engelleri eğitimle aşabiliriz fakat gönüllerde ve beyinlerde engeller var. Önce bunları aşmamız gerekiyor. Engeller kaldırıldığında bu çocuklarımızın neler yapabileceğini göreceğiz.Burada nerdeyse binayı yeniden yaptık. Engelliler için rampa ve asansör yapıldı. Eski lavabolar ve tuvaletler yıkılıp engellilerin de kullanacağı şekilde yeniden inşa edildi.Kantin engelli öğrencilerinde kullanacağı şekilde düzenlendi" dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Denizli;nin 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı;ndan engelli ve evde bakımı sağlanan vatandaşlar için 51 milyon TL ayrıldığını belirterek, bu parayı en uygun şekilde kullanıldığı söyledi.
Protokol üyeleri daha sonra öğrencilerle birlikte okulu gezdiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER