banner249

Soner Yalçın Denizli’de gözaltına alındı

Gazeteci Soner Yalçın sabah saat 06.00’da Denizli'de polis tarafından gözaltına alındı.

Soner Yalçın Denizli’de gözaltına alındı
banner240

Atatürkçü Düşünde Derneği Denizli Şubesi tarafından gerçekleştirilen söyleşiye katılmak için Denizli’ye gelen Gazeteci Soner Yalçın, geceyi Denizli’de bir otelde geçirdi. Ankara’da devam eden bir davayla ilgili ifadeye gitmediği gerekçesiyle polis ekipleri, sabah 06.00 sıralarında otele geldi. 


Soner Yalçın’ı konuyla ilgili gözaltına alan polis ekipleri, Yalçın’ı Denizli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Sonra savcılarla telefon görüşmesi yapan polisler, Yalçın’ı kaldığı otele geri götürdü. Olayın duyulmasının ardından Soner Yalçın basın toplantısı düzenledi. 

Sabah 06.00 sıralarında kapısının iki sivil polis tarafından çalındığını belirten Yalçın, "İki sivil giyimli şahsa kapımı açtığımda bana polis olduklarını söylediler. Hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler. Ben daha önce de evime 60 polis gelerek gözaltına alınmış bir adamım. Konuyu sorduğumda konuyu bilmediklerini sadece emniyete götürmeleri için emir aldıklarını söylediler. 

Sürekli basın kartı sahibi olduğumu eğer gözaltına alınırsa sadece Türkiye’de değil dünyada da bu olayın gündeme geleceğini söyledim. Tüm adreslerinin devletin elinde olduğunu belirttim’’ dedi. 

Böyle bir gözaltı olayının uygun olmayacağını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu: "Ülkemizin 3 şehit verdiği bir günde böyle bir olayla gözaltına alınmam güzel olmaz. Ben emniyet müdürü ya da vali ile görüşeyim. Onlara durumu izah edeyim. Sessiz sedasız işi halledelim dedim. Ancak öyle bir emir almışlar ki beni muhakkak gözaltına almaları gerektiğini söylediler. Hastaneye gittikten sonra birkaç telefon görüşmesi yaptılar. Beni kaldığım otele geri götüreceklerini söylediler. Ben şüphelendim. Beni gözaltına alıp suikast mı yapacaklar diye’’

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER