banner249

Soma şehitleri için lokma döktürüldü

Şehzadeler Belediyesi Soma’da hayatını kaybeden işçiler için Manolya meydanında lokma döktürdü. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Cuma namazının ardından Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerini anmak ve dua etmek için lokma döktürdüklerini söyledi.

Soma şehitleri için lokma döktürüldü
banner240

Soma’da yaşanan elim kazanın ardından yaşamlarını kaybeden işçileri hayırla yad ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ”Öncelikle tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Yaşanan bu olay çok acıdır, çok vahimdir. Geçtiğimiz gün başbakanımız Soma’ya gelerek konu ile ilgili gereke neyse yapılacağını ifade etmiştir. Geçmişte olduğu gibi bu zorluğun üzerinden milletçe geleceğimize inancım tamdır. 


Aziz Türk Milleti Soma da yaşanan olayın hemen ardından 77 milyon tek yürek olmuş Soma için, madende mahsur kalan işçilerimiz için hep bir yürekten dualar edilmiş ve yardımlarla da acılı ailelere bir nebzede olsa yardımcı olmaya çalışmıştır. Bu birlik ve beraberlik tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi tüm Türkiye’yi birbirine kenetlemiştir. Bu birlik ve beraberlik sayesinde Türkiye her aman tüm fertleri ile dimdik ayakta duracak ve gelecekte de tüm zorlukların üstesinden el birliği ile gelecektir” dedi. 

“77 MİLYON YÜREK SOMA İÇİN ÇARPIYOR”
Maden sahasında yaşanan kazayı yerinde inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden Çelik ”Geçtiğimiz gün bizde aklımızın, yüreğimizin olduğu somaya giderek maden sahasında incelemelerde bulunduk. Maden sahasında muazzam bir çalışma örneği sergilendiğine şahit oldum. Orada çalışan kurtarma personelinin işini büyük titizlik ile yaptığını da gördüm. 

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız da 3 gün boyunca uyumadan maden ocağında çalışmaların başında durmuştur. Rabbim gece gündüz demeden ve hala ölüm riski bulunan madene girerek oradan bir can çıkarmak için hiçbir karşılık beklemeden ve hatta hayatlarını bile tehlikeye atan kurtarma ekiplerinin yardımcısı olsun diyorum. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizde Şehzadeler Belediyesi olarak bu gün Cuma namazının hemen ardından madende hayatını kaybetmiş olan Soma Şehitlerimiz için lokma hayrı yaparak onlar için dualar ediyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER