banner249

“Sokak köpeklerini sahiplenin”

Denizli’nin Çal İlçesinde belediye tarafından sokak hayvanlarının tedavisi için önemli bir protokole imza atıldı. İlçede çok sayıda sokak köpeği yaşadığını ifade eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Sokak köpekleri düzenli bir şekilde aşılanacak, ameliyatla kısırlaştırılacak. İmkânı olan vatandaşlarımız bu hayvanları sahiplensin” dedi.

“Sokak köpeklerini sahiplenin”
banner240

Çal Belediyesi, geçtiğimiz hafta özel bir firma ile protokol yaptı. Bu kapsamda firma görevlileri tarafından ilçedeki sokak hayvanları tedavileri gerçekleştirilecek. Ayrıca firmaya ait tam donanımlı ‘Mobil Kısırlaştırma Aracı” belirli günlerde Çal’a gelerek kısırlaştırma, aşılama çalışmaları yapacak.

 “SOKAK HAYVANLARIN DA YAŞAM HAKKI VAR”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, sokaklarda, boş arazilerde, bahçelerde yaşayan sahipsiz hayvanlarında yaşam hakkı olduğunu ve herkesin bu hakka saygılı olmaları gerektiğini söyledi. Akcan, “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile sokak hayvanlarının yaşam hakkı güvence altına alınmıştır. Sahipsiz sokak hayvanları sorunu ancak kısırlaştır, aşılat ve yaşat şeklinde uzun vadede çözülecek bir sorundur. Tedavisini tamamlanan köpekler küpeleri takılarak kayıt altına alınıyor. Kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin ardından köpekler alındıkları bölgeye bırakılıyor. İmkânı olanların tedavisi yapılan köpekleri sahiplenmesini bekliyoruz. Taş ocakları, bağ evleri, fabrikalar ya da evlerinde bekçi köpeği arayanlar köpek sahiplenebilir” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER