banner249

Şimşek, “Bakan Dinçer başka bir ülkede mi yaşıyor?”

milli eğitim bakanı Ömer dinçer’in, öğretmenler 3 ayın tamamında tatil yapmayacakları, ihtiyaç duydukları kadar tatil yapacakları yönündeki açıklamasına eğitim-sen denizli Åžubesi’nden tepki geldi. sen

Şimşek, “Bakan Dinçer başka bir ülkede mi yaşıyor?”
banner240
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, öğretmenler 3 ayın tamamında tatil yapmayacakları, ihtiyaç duydukları kadar tatil yapacakları yönündeki açıklamasına Eğitim-Sen Denizli Şubesi’nden tepki geldi. Sendika Başkanı Ali Şimşek, Bakan Dinçer’in sanki başka bir ülkeden bahsettiğini söyledi.

Türkiye’de ilköğretim öğretmenlerinin 60, lise öğretmenlerinin ise yaklaşık 40 gün tatil yaptığını hatırlatan Şimşek, şöyle konuştu, “Türkiye’nin birçok köşesinde, dört kişilik çekirdek aileyi güçlükle geçindirebilecek maaş alarak görev yapan öğretmenlerimizin, Bakan’ın ifade ettiği gibi üç ay tatil yapamadıkları herkesçe bilinmektedir. Saygınlık kazanmamız için bu durumu onlar da kabullenmeliler” diyen bakan bilmelidir ki, öğretmenlik bugün Türkiye’de özveri ile icra edilmektedir. Öğretmenlere verilecek ek eğitimlerle Türkiye’deki eğitimin saygınlığını ve niteliğini arttırmayı düşünmek var olan bütün nesnel yetersizliklerin öğretmenlerden kaynaklandığı yanılsamasını yaratmaktır. Öğretmenlerin bu yeni eğitim programlarına tabi hale getirilmesini “performans uygulamaları” olarak adlandırmak istemeyen Dinçer, performans değerlendirmesinin özünün öğretmenlere daimi bir yetersizlik duygusu aşılamak ve böylece onları esnek ve güvencesiz istihdam koşullarına hazırlamak olduğunu bildiğimizi unutmamalı ve yapılan isim değişikliğinin sorunu çözmediğini bilmelidir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER