banner249

Silahların konuştuğu adliye kavgasında 7 gözaltı

izmir'de silahlı kavga davasında, taraflar arasında adliye önünde arbede yaşandı. olayda 3 kişi yaralandı.

Silahların konuştuğu adliye kavgasında 7 gözaltı
banner240
İzmir;de Esat Beşok ile İdris Turşak;ın ölümü ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın davasında, taraflar arasında çıkan ve üç kişinin yaralandığı olayla ilgili dört kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, 3 Şubat 2012 tarihinde Konak ilçesi Alsancak semtindeki Meksika Sokağı;nda meydana geldi. Suç örgütü elebaşı olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü cezaevindeki Erol Beşok;un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaport;ta bir restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre kumar organizasyonu yüzünden karşı karşıya geldi. Turşak, silahıyla Beşok;u başından, yanındaki Y.C.;yi ise kolundan vurdu. Kaçarken de kendisi vurularak öldü. Olayda ayrıca taraflarla hiç ilgisi olmayan bir kişi yaralandı. Beşok, tedavi gördüğü hastanede 17 gün sonra yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan zanlılar Y.C. ve arkadaşı H.E. ile İdris Turşak;ın şoförü İ.E.T., sevk edildikleri adliyede tutuklandı. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi;nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklardan İ.E.T. tahliye edildi. Soruşturma kapsamında, firari H.S. ve H.U. hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

10 Temmuz Salı günü duruşmadan önce Beşok ve Turşak;ın çok sayıda yakını, sabah saatlerinde adliye etrafında toplandı. İki taraf arasında kavga çıktı. İlk olarak sosyal tesisler tarafında Bülent Özmen (37), tabancayla sağ ayağından vurularak yaralandı. Adli Tıp Kurumu tarafında Cihan Duman ve İsmail Büyükalp bıçakla yaralandı. Park halindeki bir jipe de kurşun isabet etti.Yaralılar, Ege Üniversitesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatılırken duruşma ertelendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmaların ardından operasyon düzenledi. Operasyonda G.U., İ.K., E.K., H.B., O.E., Ç.Ş., ve V.B. olmak üzere yedi kişi gözaltına alındı. Ekipler, arabalarda yaptıkları aramalarda ise olayda kullanılanla birlikte 3 adet tabanca, M16 görünümlü bir av tüfeği, 72 adet fişek, 40 adet çeşitli çaplarda mermi ve bir adet polis kelepçesi ele geçirdi. O.E., H.B. ve Ç.T. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken G.U., İ.K., E.K. ve V.B., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER