banner249

Şifa’dan 45 milyon dolarlık sağlık yatırımı

İzmir’in ilk özel hastanelerinden Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin yatak kapasitesi, yeni ek bina ile artacak.

Şifa’dan 45 milyon dolarlık sağlık yatırımı
banner240

Toplam 11 katlı olarak inşa edilecek ek binanın 25 milyon liraya malolacağı, sağlık modülleri ile yatırımın 45 milyon lirayı bulacağı belirtildi. Bornova’daki hastane yanında inşaa edilecek ek binanın temeline ilk harç, bugün düzenlenen törenle atıldı. 


Şifa Hastaneler Grup Başkanı ve Şifa Üniversitesi Röktürü, sağlık çalışanları ile çok sayıda davetlinin katıldığı törenle zemin altında 3, zemin üstünde 8 kat olarak planlanan ek binanın 1 yılda bitirilmesi hedefleniyor. 

Mevcut hastanenin yatak kapasitesini de ikiye katlayacak ek bina hakkında bilgi veren Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ateş şöyle konuştu, “Yaklaşık 14 bin metre kapalı alanı olacak ek binamız tamamlandığında mevcut ana binamızla kapalı alan miktarı 30 bin metreye çıkacak. Yandaki arsaya eğitim modüllerini de yaptığımızda güzel bir sağlık kampüsü oluşturmuş olacağız. Toplamda 40 civarında yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane ve 150 yatak kapasiteli olacak.” 

2015 HEDEFİ 1001 YATAK
Prof. Dr. Ateş, Ek binada 150, ana binada 160 yatak kapasitesi ile toplam 310 yatak kapasiteli bir sağlık kampüsünün olacağını belirterek; “Bornova’nın yanı sıra diğer hastaneler ve Karşıyaka projesiyle birlikte toplam yatak kapasitemizi 2015’e kadar 1001’e çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. 
Ateş ayrıca, Bornova’daki sağlık kampüsü sağlık modüllerinin proje yarışmalarının olduğunu ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER