banner249

Sıcak hava, sınav saatini değiştirtti

muğla sıtkı koçman Üniversitesi beden eğitimi ve spor yüksekokuluna (besyo) giriş için yapılan koşu sınavı, sıcak hava nedeniyle akşam saatlerinde yapılıyor.

Sıcak hava, sınav saatini değiştirtti
banner240
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Spor Tesisleri;nde 2 gündür devam eden özel yetenek sınavında 205;i kız, 762;si erkek olmak üzere toplam 967 kişi, BESYO;ya girmek için mücadele ediyor. Özel yetenek sınavları kapsamında kızlarda 100-800 metre, erkeklerde ise 100-1500 metre koşu sınavları, sıcak hava nedeniyle akşam saatlerinde yapılıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik, geçmiş yıllarda gündüz yapılan sınavlara katılan öğrencilerin bazılarının sıcak hava nedeniyle koşuyu tamamlayamadığını anımsattı.

Bu olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla sınav saatini değiştirdiklerini bildiren Çevik, ;;Sınavın yapıldığı dönemde Muğla;da sıcak hava oldukça etkili oluyor. Sıcak hava nedeniyle sınavlarımızı 18.00 ile 24.00 saatleri arasında yapıyoruz. Önceki yıllarda sınavlar saat 09.00;da başlıyor, gün boyunca sürüyordu. Aldığımız karar, öğrenciler ile ailelerini sevindirdi. Sınav esnasında yaşanan sağlık sorunlarına müdahale amacıyla bir ambulansı da sınav alanında hazır bekletiyoruz;; dedi.

Önceki yıllarda sıcak hava nedeniyle pek çok öğrencinin bayıldığını, ancak yeni uygulama ile bu olumsuzlukların önüne geçtiklerini vurgulayan Çevik, bu yıl yapılan sınavlarda pek fazla olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

Çevik, ayrıca yapılan tüm sınavları kamera ile kayıt altına aldıklarını, itirazları halinde öğrencilere görüntüleri izlettiklerini belirterek, bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu;nda beden eğitimi öğretmenliği, spor yöneticiliği, rekreasyon ile antrenörlük bölümlerine 105;i kız, 175;i erkek olmak üzere 280 öğrenci alınacağını bildirdi.

Kontenjanlarının yeni eğitim öğretim yılında 40 kişi artırıldığını dile getiren Çevik, bu bölümlere 24 öğrencinin milli sporcu kontenjanından alınacağını kaydetti. Adnan Çevik, koşu sınavlarını bugün tamamlayacaklarını, özel yetenek sınavının diğer bölümlerinin ise kapalı spor salonunda yapılacağını ifade etti.

HAVA SICAKLIĞI 30 DERECENİN ALTINA DÜŞMEDİ
Bu arada sınavlar gece yapılmasına rağmen 2 gün boyunca hava sıcaklığı Muğla;da akşam saatlerinde de 30 derecenin altına düşmedi. Sınava katılan öğrencilerden bazıları bitiş çizgisine vardıktan sonra yoğun tempo nedeniyle rahatsızlanarak bir süre yerden kalkamadığı gözlendi. Sınav esnasında rahatsızlanan ve bayılan öğrencilere ilk müdahale, alanda hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Gece yapılan sınavın yapıldığı alan ise projektörlerle ışıklandırıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER