banner249

Saruhanlı’da inşaat sayısı arttı

saruhanlı belediye başkan yardımcısı cevdet aydın, ilçede yoğun bir yapılaşma faaliyeti olduğunu ifade ederek, 2011 yılında 42 konutun yapıldığı ilçede, bu yıl 231 konutun inşaatının devam ettiğini belirtti.

Saruhanlı’da inşaat sayısı arttı
banner240
Aydın, Manisa;ya 19 kilometre mesafesiyle en yakın ilçe konumunda bulunan 55 bin nüfuslu ilçede, son yıllarda hızlı bir yapılaşma sürecine girildiğini ifade etti. İlçede faaliyet gösteren müteahhit sayısı bir yılda 3;ten 25;e çıktığını, inşaat sektöründe hareketli bir sezon geçirdiğini dile getiren Aydın, şu bilgileri verdi, ;;İlçemiz hızlı bir yapılaşma sürecine girdi. 2010 yılında 54 konut, 9 dükkan, 2011;de 42 konut, 5 işyeri inşa edildi. Bu yıl ise şu ana kadar inşa edilen konut sayısı 231, işyeri sayısı 51;e ulaştı. Manisa;nın ulaşım, trafik, hava kirliliği sorunu ile aşırı göç alması Saruhanlı;ya avantaj kazandırdı. İlçemizde arsa fiyatlarının cazip olması ve yap sat karşılığı mal sahibine verilen arsa oranının düşük olması da etki gösteriyor.;;
Bu artışta ilçedeki altyapı yatırımlarının tamamlanmış olmasının da etkili olduğunu anlatan Aydın, Manisa;nın büyükşehir olmasının kentleşme sürecini daha da hızlandırmasını beklediklerini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER