banner249

Sarıgöl Ovası, açık soğuk hava deposu gibi

Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofalık Sultaniye üzüm bağlarının üzerlerinin koruma amaçlı beyaz kanaviçelerle örtü altına alınması ovaya ayrı bir görünüm kazandırıyor.

Sarıgöl Ovası, açık soğuk hava deposu gibi
banner240
Üzüm bağlarına koruma amaçlı yapılan örtülerle üzümlerini kasım sonlarına kadar korunduğunu belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl’de bu yıl, 40 bin dekarlık üzüm alanı koruma amaçlı örtü altına alındı. 

Örtüler kasım sonuna kadar bağların üzerinde kalmaktadır. Sarıgöl’de yapılan bu çalışmalar Türkiye’de bir ilk durumundadır. Sarıgöl Ovası üzüm bağları, Temmuz ayının 15’inde beyaz kanaviçelerle koruma altına alınır. Yüksekten bakıldığında ovamız, yeşille beyaza boyanmış gibi olur. Üzümlerimiz bağbozumu bitene kadar adeta açık soğukhava deposunu andırmaktadır." dedi. 

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl Ovası üzüm bağlarının koruma amaçlı kullanılan beyaz kanaviçelerin de ayrı bir sektör olduğunu belirterek, "Bir dekarlık alana 500 metre kanaviçe kullanılmaktadır. Sarıgöl’e bu yıl da 40 bin dekarlık alan örtü ile kaplandığını kabul edersek, ovamıza 20 bin kilometre uzunluğunda beyaz naylon kanaviçe kullanıldı. Türkiye’nin bir ucundan, diğer ucuna on kat saracak kadar uzun beyaz naylon kanaviçe kullanıldı.’’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER