banner249

Sanayiciye devrim müjdesi!

Ak Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği’ni (DESİAD) ziyaret etti. Sanayide yatırım ve üretiminin geliştirilmesi noktasında çok ciddi destek ve teşviklerin hayata geçirileceğini aktaran Tin, “Türk sanayimizde yeniden bir devrim yaşanacak” dedi.

Sanayiciye devrim müjdesi!
banner240

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Milletvekili Adayı Tin’e dernek üyeleri Denizli’de sanayi üretimi, yatırımlar, teşvikler, ihracat ve ara elaman ihtiyacı konusunda taleplerini iletti. 


İş adamlarını ortak görüşleri ise, 1 Kasım’da özellikle ülkenin önünü açan tek başına güçlü bir iktidarın sandıktan çıkması temennisi oldu. Sanayinin nitelikli ara elaman ihtiyacı noktasında bugüne kadar önemli çalışmaların hayata geçirildiğini aktaran Tin, “İşini bilen, ehil işçilere firmalarımız büyük ihtiyaç duyuyor. Bu konuda eksikliklerin giderilmesi noktasında seçim beyannamemize de yansıyan birçok çalışmamız var. 

Mesleki ve teknik liselere devam eden öğrencilere verilen eğitim kalitesinin artırıldığı; buralardaki öğrenciler ile diğer liselerdeki öğrenciler arasındaki temel yetkinliklerdeki farkın kapatıldığı ve mezunlarının istihdam süreçlerinin de planlandığı politikalara öncelik vereceğiz” dedi. 

SANAYİYE BÜYÜK TEŞVİK VE DESTEKLER VERİLECEK 
Sanayiye yönelik teşvik ve desteklerden de bahseden Tin, “AK Parti olarak, iktidarlarımız döneminde sağlıklı bir kalkınma altyapısı tesis edebilmek için makroekonomik istikrarla birlikte imalat sanayinin gelişmesi için politika geliştirmeye ve yatırım yapmaya özel önem verdik. 

1 Kasım seçimlerinden sonra yine halkımızın teveccühü ile tek başına iktidarımızda sanayimizin gelişimi noktasında önemli çalışmaları hayata geçireceğiz. Önümüzdeki dönemde de büyük canlı ve yatırım niteliğindeki kamu alımlarında, alıcı kurumların yerli sanayiyi geliştirecek yönde kamu alım surecini yönetme kapasitesini geliştireceğiz. 

Bu kapasitenin ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına odaklanacağız. Küresel rekabet gücümüzün artırılabilmesi için sektörel ve sektörler arası entegrasyonu güçlendirileceğiz. Sanayi girdilerinin ülke içinden karşılanma oranının artırılmasını teminen, yüksek yatırım gerektiren ara malı ve sanayi hammaddelerinin üretimine öncelik vereceğiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER