banner249

“Sağlık çalışanına uzanan eli bükeceğiz”

denizli devlet hastanesi başhekimi uzman dr. ramazan canural, konferans salonu’nda “sağlıkta Åžiddete sıfır tolerans” konulu konferans düzenledi. konferansta canural, ““sağlık çalışanına uzanan eli bükeceğiz” dedi.

“Sağlık çalışanına uzanan eli bükeceğiz”
banner240
Hastane çalışanlarına, 3 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da katıldığı “Sağlıkta İletişim, Sağlıklı İletişim” konulu Sağlık Yöneticileri Toplantısı’nda öne çıkan konu ve alınan kararları anlatan Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, toplantıda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın sağlık çalışanlarına yönelik şiddete değindiğini belirtti. Canural, “Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, şiddet sorununun evrensel olduğunu ve sağlık hizmetinin verildiği her alanda karşılaşıldığını söyledi. Bakanımız bunun elbette bizim ülkemizde sağlık çalışanına karşı şiddeti tabi görebileceğimiz anlamına gelmediğini de vurguladı. Ayrıca sağlıkçılara karşı yöneltilen şiddetin, diğer meslek gruplarından daha yüksek oranda gerçekleşebildiğini de ifade etti” dedi.

Canural, Sağlık Yöneticileri Toplantısı’nda Bakan Akdağ’ın sağlık çalışanlarına yönelik şiddette asla müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizdiğini de belirterek, konferansa katılan hastane çalışanlarına Akdağ’ın şu sözlerini aktardı, “Biz topluma hizmet için buralardayız. Sağlıkta Dönüşüm” konusunda nasıl dünyada örnek bir projeyi sizlerle beraber hayata geçirdiysek, “Sağlıkta Şiddet” konusunda da yine sizinle beraber dünyaya örnek bir durum yaratıp bu işi sonlandırmaya kararlıyız. Şiddeti önlemek için yapacaklarımız ne hastaların haklarında bir gerilemeye yol açacak ne de insanımızın sağlık hakkına ulaşmasını zorlaştıracak uygulamalara imza koyacağız. Vatandaşımız hakkını da arayabilecek hizmetini de arayabilecek. Ancak zaman zaman haddini aşan kişilerin bilmesi gereken bir husus var: Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız sahipsiz değildir. Bundan sonra kim bir sağlık mensubuna bir fiske vurursa T.C. Sağlık Bakanı’nı karşısında bulacak.”

Ankara’da düzenlenen toplantıda sağlıkta şiddet ile ilgili yasal düzenlemelerin birbiri ardına geleceğinin altının çizildiğini ifade eden Canural, Bakan Akdağ’ın, sağlık yöneticilerinden de konuyu sahiplenmelerini istediğini söyledi. Akdağ’ın, “Bu problemin birinci derecede sahiplenicisi siz idarecilerdir. Bir numaralı sorumlu da sizsiniz” ifadesini kullandığını belirten Canural, idareci olarak kendilerine de bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi.

Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, bu toplantıda Bakan Akdağ’ın Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planı geliştirdiklerinden de söz ettiğini belirterek, bu eylem planının içeriğine değindi. Canural, Beyaz kod sisteminin çok iyi çalışmasını şart olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti; “Ani herhangi bir yerde şiddet eğilimi varsa, süratle orada harekete geçemeye mecburuz. Bunun için önümüzdeki günlerde acil yardım butonları oluşturulacağı toplantıda konuşuldu. Ayrıca yine toplantıda hastanelerde Çalışan Güvenliği Komiteleri;nin aktif bir şekilde çalışması gerektiği kararlaştırıldı ve buna bağlı yakında bu komitelerle çalışacak Çalışan Hakları ve Çalışan Güvenliği Birimlerinin oluşturacağız.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER