banner249

RWE daha 40 yıl Denizli’de

500 milyonun Euro'nun üzerinde bir yatırım ile gerçekleştirilen Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali, 40 yıl boyunca Denizli ve Kaklık bölgesine istikrarlı ve uzun vadeli bir ekonomik potansiyel sağlayacak.

RWE daha 40 yıl Denizli’de
banner240

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Pamukkale Tenis Kulübü’ndeki Marla restaurantta iftar yemeği verdi. Turcas Kİ Uzmanı Tutku Altındal, Strateji ve Pazar Araştırması Uzmanı Oliver Lorenze, Kurumsal İletişim Uzmanı Didem Ak ve Santral Direktörü Metin Göcen ve Denizli'de görev yapan basın mensupları katıldı. 


3 BUÇUK MİLYON MESKENİN ELEKTRİĞİNİ KARŞILIYOR 
3 buçuk milyon meskenin elektriğini karşıladığı belirten Ak ve Santral Direktörü Metin Göcen, RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş’nin 2013’te faaliyete geçen Kaklık’taki Denizli Doğal Gaz Çevrim Santrali ile ilgili bilgi verdi. Göcen, Türkiye'deki toplam elektrik üretimine katkı sağladığını söyledi. Yaklaşık yüzde 56 verimlilikle hizmet verdiğini ifade eden Göcen, "Avrupa'daki en çağdaş ve çevre dostu tesislerden biridir" dedi. 

ÇEVRE DOSTU SANTRAL 
Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinde, buhar türbinin son kademesinde çıkan buharın bir futbol sahası büyüklüğündeki 40 adet dev fandan oluşan hava soğutmalı yoğuşturucu ünitesine yönlendirilerek sisteme tekrar geri kazandırıldığını bilgisini veren Göcen, çevre dostu özellikleri olan kapalı çevrim sistemler ile enerji üretimi gerçekleştirdiğini söyledi. 

GÖNÜLLÜ ŞİRKETLERDEN BİRİSİ OLMUŞTUR 
Çevre yönünde katkılarını aktaran Göcen, “RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş, Denizli Santrali ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Bankası işbirliğinde, Ocak Temmuz 2015 tarihleri arasında yürütülen Sera Gazi Emisyonlarının Takibi Projesi’nin gönüllü şirketlerinden birisi olmuştur. IICI 2014 Uluslararası Enerji Çevre Fuarı ve Konferansı çerçevesinde jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, termik enerji santralleri kategorisi doğal gaz alanında en yüksek puanla büyük ödüle layık görülmüştür” diye konuştu. 

SOSYAL HAYATA DESTEK 
2011’de imzalanan protokol çerçevesinde RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş’nin katkıda bulunduğu altını çizen Göcen, Kaklık İlkokulu’na 18, Şehit Eyüp Altun İlkokulu’na 5 derslik kazandırıldığını, Honaz’da “Enerji Kutusu” projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Böylece bin 200 öğrenci eğitim görmek için daha uygun şartlara kavuşmuş oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER