banner249

'Ruhi Hocaya kefiliz'

Türk Eğitim Sen (TES)  Denizli Şubesi Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu Müdürü Ruhi Öz’e sahip çıktı.

'Ruhi Hocaya kefiliz'
banner240

TES’e bağlı sendika üyeleri Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu bahçesinde bir araya gelerek Atatürk Milliyetçisi Ruhi Öz’ün görevine iade edilmesini istedi.

Okul bahçesinde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve TES Şube Başkanı Emre Erdoğan,  “Okul Müdürümüz Ruhi Öz, Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulunda göreve başladığı andan itibaren Okul Aile Birliğiyle iş birliği içerisinde okulumuza yakışır Denizli’de hiçbir okulda olmayan Atatürk büstünün yapımını başlatmıştır. 29 Ekim 2020 tarihinde Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu anlamlı günde de açılışını gerçekleştirmiş ve büstümüz ilk defa öğrencilerimizle buluşturulmuştur. Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulunda  yaşanan talihsiz olayla ilgili olarak okulumuzda çalışan Toplum Yararına Proje kapsamında (TYP) personellerinin içinde bulunduğu görevlilerin düzenlemek için girdikleri odada yapılan çalışma esnasında bazı kullanılmayacak araç gereçleri ayrıştırıp dışarı çıkarırken kurumda kullanımda olan poşetli haldeki araç gereçleri de sehven dışarı çıkarmışlardır. Durum okulda çalışan diğer bir personel  tarafından fark edilmiş ve okul yönetimine bilgi verilerek ivedilikle eşyaları ve çerçeveleri içeri almışlardır” dedi.

“GÖREVİNE İADE EDİLMELİ”

Ruhi Öz’ün Atatürkçülüğüne de, Milliyetçiliğine de kefil olduklarını kaydeden Erdoğan şunları söyledi: “Olayların gelişmesi esnasında bir vatandaşımız poşetleri açıp Atatürk posteri ve İstiklal marşının yer aldığı çerçevelerin resim ve videolarını çekip sosyal medyada yayınlamıştır. Okulumuzun adının bu şekilde anılması bizleri son derece rahatsız etmiştir. Kurumumuz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı; gerek öğretmenlerimiz gerekse de okul yönetimiyle birlikte milli eğitimin amaçlarına hizmet etmeye devam edecektir. Atatürk ve İstiklal Marşı üzerinden bu çirkin saldırıları yapanlar emellerine ulaşamayacaklardır.  Atatürk’ü hiç kimsenin siyasete ya da kötü emellerine alet etmesine ve kimsenin bu olay üzerinden prim yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Atatürk hiçbir kurumun ya da şahsın tekelinde değildir.Bir an önce adaletin tecelli edeceğini umarak yetkili mercilerden daha fazla mağduriyet olmaması açısından müdürümüzün göreve iadesini talep ediyoruz. Türk Eğitim Sen olarak Müdürümüzün Atatürkçülüğüne de ve Milliyetçiliğine de kefiliz. Her zaman Atatürk ve Türk Milliyetçisi olan eğitim çalışanlarının yanındayız.  Ne mutlu Türküm diyene!” MESUT GÜLER

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER