banner249

Pekdemir’in suyu kirli çıktı

sağlık bakanlığı damacana sularla ilgili raporunda kara listeye giren markaları açıkladı. o listede cemal pekdemir’in peknefis isimli şirketinin ürettiği karlık madran su markası da yer alıyor.

Pekdemir’in suyu kirli çıktı
banner240
Sağlık Bakanlığı bundan daha önce damacana su üreten tesislerden 254 su numunesi alıp inceleme yaptığını duyurmuştu. O numunelerden 114’ü sağlık koşullarına uygun bulunmadı. Ayrıca 15 dolum tesisinin de sağlık koşullarına uygun olmadığı açıklandı.

Bakanlık o markaları medyayla paylaştı. Markalar arasında Denizli’de ünlü marketler zincirinin sahibi Cemal Pekdemir’in birkaç yıl önce satın aldığı ve dolum tesisleri Aydın’da olan Karlık Madran Su da var. Peknefis isimli şirket bünyesinde hizmet veren Karlık Madran Su, dolum tesisleri sağlık koşullarına uygun bulunmayanların listesinde yayınlandı.

TESİSTE SORUN YOK NUMUNEMİZ TAKILDI
Ancak Peknefis’ten yapılan açıklamaya göre, Karlık Su dolum tesislerinde 30.07.2012 tarihinde Aydın Sağlık Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan kapsamlı muayene sonucunda tesisin sağlık koşullarına uygun olduğu raporu verildi. Yetkililer dolum tesisinin değil, Isparta’daki bir bayiden alınan numunenin sağlık koşullarına uygun bulunmadığının altını çizdi. Söz konusu numunenin, bayinin suyu muhafaza koşullarına uygun saklamadığı için güneşin etkisiyle bakteri ürettiği ve bu nedenle sağlık testinden geçemediğini vurgulandı.
Firma bu konuyla ilgili belgelerin de bulunduğu ayrıntılı bir basın açıklamasını yapacağını da duyurdu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER