banner249

Pazar kaybı yaşıyoruz

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Uzakdoğu rekabeti ve kurlardaki değişiklikler yüzünden ABD pazarında önemli kayıplar yaşandığına dikkat çekti.

Pazar kaybı yaşıyoruz
banner240

Denizli İhracatçılar Birliği’nde (DENİB) "Ev Tekstili Sektörü, ABD Pazarına Giriş Semineri" düzenlendi. 


Ekonomi Bakanlığı’ndan İhracatı Geliştirme Uzmanı Zeynep Taştepe Bilgi yaptığı sunumda, ABD ekonomisi ve dış ticareti hakkında istatistiki bilgilere yer verirken, Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın en büyük ekonomisi olduğunun altını çizdi. ABD’nin ithalatında Türkiye’nin payının yüzde 1’in altında olduğunu ifade eden Bilgi, bu pazarda Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için gayret sarf etmenin çok önemli olduğunu belirtti. 

444 Center firmasından Güliz Sönmez ise ABD pazarındaki müşterilerin tedarikçilerini seçerken nelere dikkat ettikleri hakkında bilgiler verdi. Tedarikçilerin ABD’de yerleşik bir birimlerinin önemli bir güven unsuru olarak görüldüğünün altını çizen Sönmez, ABD’de sürekli erişilebilir olmanın, gerektiğinde 7 gün 24 saat hizmet verebilmenin şart olduğunu vurguladı. 

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise konuşmasında ABD pazarının 2000’li yılların başlarına kadar önemli bir pazar olduğunu, gerek Uzak Doğu rekabetinin başlaması, gerekse kurlardaki gelişmelerle bu pazarda önemli pazar kayıplarının yaşandığını ifade etti. Gelinen noktada ABD, Uzak Doğu’nun yanında eski tedarikçilerine de geri dönmeye başladığını söyleyen Kocasert, ABD pazarının ihracatçı firmalar tarafından ciddi bir şekilde yeniden ele alınmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER