banner249

PAÜ’de öğrenci sayısı 40 bini aşacak

pamukkale Üniversitesi, 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında 11 bin 93 öğrenci alacak. yeni gelecek öğrencilerle paÜ’nün toplam öğrenci sayısı 40 bini aşacak.

PAÜ’de öğrenci sayısı 40 bini aşacak
banner240
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TRT Okul kanalında “Rektörler Anlatıyor” programına konuk oldu. Programda üniversiteyi ve kenti anlatan Rektör Bağcı, öğrencilere sunulan imkanlar, kampus olanakları, barınma ve daha birçok konuda Türkiye’nin dört bir yanından gelen soruları cevaplandırdı.

Pamukkale Üniversitesi’nin bu yıl 11 bin 93 öğrenci alacağını belirterek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, şunları söyledi, “Üniversitemizde bu yıl 36 bin öğrenci eğitim-öğretim gördü. Bu yıl da 11 bin 93 öğrenci tercihler aracılığıyla gelecek. Toplam öğrenci sayımız 40 bini geçecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde hedefimiz, 60 bin öğrenciye ulaşmak. 5 bin kişilik kredi yurtlar kurumuna bağlı olarak barınma imkanımız var. Ayrıca bin kişilik yurdun da temeli atıldı. Denizli’de açıkta kalan öğrenci yok. Çünkü Denizli insanı öğrenciyi çok sever ve bağırlarına basar. Yurt, apart ve az da olsa yurt dışında olduğu gibi aile yanlarında kalan öğrenciler var.”

KEŞKE BEN DE DENİZLİ’DE ÖĞRENCİ OLABİLSEYDİM
“Keşke ben de Denizli’de öğrenci olabilseydim. Pamukkale Üniversitesi 24 saat dolu dolu yaşayan, kenti ve halkıyla entegre olmuş, örnek bir üniversite. Üniversitede toplam 71 öğrenci kulübümüz var. Bu yıl öğrenci kulüpleri Ocak – Mayıs ayları arasında 300’e yakın etkinlik düzenledi. Ayrıca kongre, sempozyum ve paneller ile 6 ayda toplam 200 bin kişi üniversitemize misafir oldu.

70 ÜLKEDEN 2 BİN BAŞVURU VAR
Amerika ve AB ülkelerindeki öğrenci, kendisini hangi heyecan ve duyguyla üniversite öğrencisi hissediyorsa, üniversitemizde bizde onları vermek zorundayız. 54 ülkeden 150 üniversite ile işbirliği anlaşması yapmış durumdayız. Geçen sene yurtdışından 50 öğrenci ile çıktığımız yolculuğumuz, bu yıl 70 ülkeden 2 bin başvuru ile devam ediyor. Bunun dışında AB normlarına uygun olarak diploma eki etiketi alan 14 üniversiteden biriyiz. Ayrıca Avrupa Kredi Transfer Sistemi’ni de tamamlayarak Avrupa Birliği’ne başvurduk. 2013’te AKTS’yi de aldığımızda dünya üniversitesi olma yolunda önemli kilometre taşlarını aşmış olacağız.

ALNIMIZ AÇIK VE GÜVENİMİZ TAM
1992 yılında kurulan üniversiteler içinde her üniversite uluslararasılaşma yolunda büyük gayret içinde. Herkes bu yönde performans gösteriyor. Bu Türk yükseköğretim sisteminde yeni bir başlangıç demektir. Bu gayret önümüzdeki 10 yıl içinde mutlaka karşılık bulacaktır. Bu noktada bizi tercih edecek öğrencilere alnımız açık ve güvenimiz tam. Onlar bizim kardeşlerimiz ve çocuklarımız.

ULUSLARARASI KÜTÜPHANEYE SAHİBİZ
Uluslararasılaşma yolunda önemli kavramlardan biri kütüphanedir. 70 bin basılı kitap ve 75 bin internet aracılığıyla dergiye aboneyiz. Uluslararası kütüphane konsorsiyumlarının hepsine üyeyiz. Kütüphanemiz gece 22.00’ye kadar açıktır.

BURS İMKANLARI VAR
Kredi Yurtlar Kurumu’nun burslarının yanında geçen öğretim yılında bin öğrencimize yemek bursu, ayrıca bin öğrenci de kısmi statüde üniversitemizde çalışan öğrenciler kategorisinde burs aldı. Sivil toplum örgütleri de öğrencilerin başarılarına göre burs desteği sağlamaktadır.
Tüm öğrencileri kentimize ve üniversitemize bekliyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER