banner249

Parmakları kopan İtalyan çocuk, askeri helikopterle nakledildi

ailesiyle tatilini geçirdiği datça'da sörf yaparken geçirdiği kaza sonucu iki parmağı kopan 7 yaşındaki italyan çocuk, askeri helikopterle marmaris'ten izmir'e gönderildi.

Parmakları kopan İtalyan çocuk, askeri helikopterle nakledildi
banner240
Alınan bilgiye göre, Datça;nın Palamutbükü Koyu;nda tatilini geçiren Pablo Francisco Nara, bir sürat teknesinin çektiği sörf tahtasından dengesini kaybederek düştü. Nara;nın suya düşerken sörf tahtasının ipine sıkışan parmaklarından ikisi koptu.

Ailesi ve çevredekiler tarafından çocuk ve kopan işaret parmağı denizden çıkartıldı. Çocuğun kopan orta parmağı ise aramalara rağmen bulunamadı. 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından yaralı çocuk, Datça Devlet Hastanesi;ne kaldırıldı. Doktorlar, kopan parmağın yerine dikilmesi için çocuğun daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi.

Ambulansa konulan Nara ve özel muhafaza içindeki kopan parmağı, Datça;ya 30 kilometre mesafede başka bir ambulansa aktarıldı. Nara daha sonra Marmaris Devlet Hastanesi;ne götürüldü. Dalaman Hava Meydan Komutanlığı;ndan havalanan askeri helikopter de hastanenin pistine iniş yaptı.
Sağlık görevlisinin kucağında taşıyarak askeri helikoptere koyduğu çocuk, kopan parmağıyla İzmir Mikro Cerrahi Hastanesi;ne gönderildi. Çocuğun ailesi de askeri helikopter ile İzmir;e gitti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER