banner249

Park sorunu bitti

Denizli Belediyesi yaptığı ilk katlı yer altı otoparkı ile bölgenin park sorununu bitirdi. Otoparkın üstüne yapılan park ise vatandaşların uğrak yeri haline geldi.

Park sorunu bitti
banner240

Denizli'nin ilk yer altı katlı otoparkı olma özelliği taşıyan ve günlük ortalama 2 bin aracın giriş çıkış yaptığı Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı bulunduğu bölgenin önemli bir ihtiyacını gideriyor. Denizli'nin araç ve insan yoğunluğunun en çok yaşandığı bölge olarak nitelendirilen Bayramyeri, Doktorlar Caddesi ve Saltak Caddesi'ne hizmet veren otoparkın hemen üstünde ise muhteşem bir park ile bir anaokulu yer alıyor. 


Denizli Belediyesi tarafından eski cezaevinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen bu değişim ise bölge insanı tarafından takdirle karşılanıyor. Kent merkezinde yer alan eski cezaevini yıkarak buraya Denizli'nin ilk katlı yer altı otoparkını yapan Denizli Belediyesi, bölgenin otopark konusunda duyduğu ihtiyacı önemli bir ihtiyacını giderdi. Bir zamanlar cezaevi iken Denizli Belediyesi tarafından yıkılıp yerine yapılan Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı ve hemen üstünde bulunan park ile eğitime kazandırılan Hayme Hatun Anaokulu, vatandaşlarca Denizli'de yaşanan değişimin en güzel örneği olarak nitelendiriliyor. 

Denizli Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bu dönüşümün ardından bir zamanlar yanından geçmeye dahi çekinilen eski cezaevi alanı son 4 yıldır bölge halkının 2. adresi durumunda. Cezaevinin bulunduğu alanın altına Denizli'nin ilk katlı yer altı otoparkını, üstüne de anaokulu ve park yapan Denizli Belediyesi bölgenin kaderini tamamen değiştirirken mahalle sakinleri ve çevrede oturanlar da eskiden cezaevi olan yerde otoparka arabalarını koyup çocuklarını anaokuluna bırakarak işe gidebiliyor. Şehrin merkezinde bulunan ve hastanelere yakınlığı ile bilinen alana yapılan 1200 araç kapasiteli kapalı otopark özellikle hastanelere gelen vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor. 

PARK SORUNU TAMAMEN ORTADAN KALKTI 
Hayme Hatun Anaokulu ve parkın hemen altında yer alan Denizli'nin ilk yeraltı katlı otoparkı olan Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı ile bölgedeki otopark ihtiyacının giderildiğine dikkat çeken Başkan Zolan, "İşyeri yoğunluğunun fazla olduğu bölgede yerin altına yapılan 3 katlı otoparkımız 1200 araç kapasiteli. Gündüz araç ve nüfus yoğunluğunun arttığı bölgede Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Buraya günlük ortalama 2000 araç giriş çıkış yapıyor. Katlı otoparkımız, Doktorlar Caddesi, Bayramyeri, Saltak Caddesi, Devlet Hastanesi aksında park yoğunluğunun yaşanmamasını sağlıyor. Vatandaşlarımızdan bu yönde çok olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER