banner249

Pamukla şok olan çiftçi biberle yüzü güldü

turgutlu ilçesinde, pamuk üretiminde geçen yıl yaşanan fiyat ve rekolte sıkıntısı üreticiyi bibere yönlendirdi.

Pamukla şok olan çiftçi biberle yüzü güldü
banner240
Turgutlu Ovası;nda biber ekimi yapan çiftçiler, ürünün rekolte yüksekliğiyle moral buldu. Turgutlu Ovası;nın özellikle Paşa Tımarı, Halilbeyli, Arpalık ve Geren mevkilerinde yapılan biber ekimindeki rekolte yüksekliğiyle üreticiler sözleşmeli tarım yaparak ürünlerini, konserve ve turşu fabrikalarına teslim ediyorlar.

Sözleşmeli tarım yapan üreticiler biberlerini çeşidine göre fiyatla ürünlerini fabrikalara teslim ederken, fiyattan memnun olduklarını dile getirdiler. Sözleşmeli tarım yapmayan çiftçiler serbest piyasanın bozuk olmasından dert yanarken, sözleşmeli tarım yapan çiftçiler mutlular.

Turgutlu Ovası;nda biber üretimi yapan çiftçilerden Fatih Pektaş yaptığı açıklamada, ;;Geçtiğimiz yıllarda pamukta yaşadığımız hüsranları bu yıl arazilerimize biber ekerek ve sözleşmeli ekim yaparak atlattık. Biberlerimizi sözleşme yaptığımız fabrikalara kilosu 45 kuruş ile 1 TL;ye teslim ediyoruz. Biberlerimizdeki rekolte fazlalığı ve ürün kalitesi hem bizi hemde fabrikaları sevindirdi;; dedi.
Turgutlu Ovası;ndan pamuğun yerini alan biber ekiminde, çiftçiler 1 dönüm arazide biberin çedine göre 4 ile 7 ton arasında ürün alıyorlar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER