banner249

Özer, “Türkçe sevdalılarıyla gurur duyuyoruz”

geçen yıl "aynı dili konuşuyoruz", bu yıl "gelin tanış olalım" temalarıyla düzenlenen olimpiyatların final sonrası bölümlerinden biririn de denizli'de yapılmasının ayrı bir önem taşıdığını if

Özer, “Türkçe sevdalılarıyla gurur duyuyoruz”
banner240
Geçen yıl "Aynı Dili Konuşuyoruz", bu yıl "Gelin Tanış Olalım" temalarıyla düzenlenen olimpiyatların final sonrası bölümlerinden biririn de Denizli;de yapılmasının ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Özer, "Çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin her geçen yıl artması, bu yıl da 130 ülkeden çocukların olimpiyata katılımı, bu işin önemini anlatmaktadır. Yurtdışında faaliyet gösteren Türk okulları ve fedakâr insanlar sayesinde başlatılan bu hareket, tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. Bu bir sivil toplum hareketidir. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları;nın gurur verici olmasının altında yatan en önemli unsur, fedakârlık ve gönüllülüktür. " dedi.

Olimpiyatları hazırlayan öğretmenler ve katılan öğrencilerin "Türkçe sevdalıları" olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Özer, "Fedakâr öğretmenlerimiz, memleketlerini gönüllü bir şekilde terk ederek kilometrelerce uzaklardaki ülkelere gitmiş, oradaki Türk okullarında çeşitli din, dil ve ırklara mensup öğrencileri yetiştirmek için kendilerini adamıştır. İşte bu öğretmenlerimizin emekleriyle Türkçe;yi öğrenen öğrencilerimiz, dokuz yıldır ülkemize gelerek olimpiyatlara katılmaktadır. Olimpiyatlarda Türkçe şarkılar söylenmesi ve şiirler okunması bizi gururlandırmaktadır. Ülkelerinde dilimizi en güzel şekilde öğrenen Türkçe sevdalıları, dünyadaki samimiyetin ve kardeşliğin de üst noktalara çıkmasını sağlıyor. Dünya barışına ve sevgisine hizmet ediyorlar. Biz de bu gönüllülük hareketini takdirle karşılıyoruz. " şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER