banner249

Oturma eyleminde çöktüler

eğitim-sen denizli Åžubesi, van’da bazı eğitim-sen yönetici ve üyelerinin kck davası kapsamında tutuklanmasına tepki gösterdi. Çınar meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişilik gurup, burada basın açıklam

Oturma eyleminde çöktüler
banner240
Eğitim-Sen Denizli Şubesi, Van’da bazı Eğitim-Sen yönetici ve üyelerinin KCK davası kapsamında tutuklanmasına tepki gösterdi. Çınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişilik gurup, burada basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Ali Şimşek, tutuklamaları tahammülsüzlük olarak yorumlayarak, “Bu operasyon örgütlenme ve düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbedir. AKP iktidara geldikten çok kısa zaman sonra kendisi gibi olmayan kendisine benzemeyen ve benzemek istemeyen her kesime yönelik faşizan bir yönelim geliştirmiştir. 12 Haziran seçimleri öncesi ve seçim sonrası bu tahammülsüz tutumunu hız kesmeden sürdürmüştür. Bugün karşılaştığımız bu baskı ve gözaltının tek nedeni emekçileri, iktidarın çizgisinde düşünmeyenleri zapturapt altına alma isteğidir. Eğitim-Sen olarak AKP’nin bu uygulamaları karşısında esas duruşa geçmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Her türlü hukuksuzluğa ve keyfi uygulamalara karşı anti demokratik uygulamalara karşı fiili ve meşru mücadelemizi bu dönemde yükselteceğimizi belirtiyoruz” dedi.
Gurup basın açıklamasın ardından oturma eylemi yapmak istedi. Ancak 35 derece sıcaklıkta yere oturamayan gurup, çareyi diz çökmekte buldu. 5 dakikalık diz çökme eyleminin ardından gurup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER