banner249

Otogar ve Ak Vadi’ye inceleme gezisi

denizli belediye başkanı osman zolan ve ak parti denizli milletvekili nihat zeybekci, tamamlanınca denizli’nin en büyük türkiye’nin ise sayılı büyüklük ve güzellikteki otogar ve ak vadi projelerinde incelemelerde bulundu.

Otogar ve Ak Vadi’ye inceleme gezisi
banner240
Başkan Zolan ve Milletvekili Zeybekci’nin inceleme gezisine gazeteciler de katıldı. Başkan Zolan ve Milletvekili Zeybekci, ilk önce Denizli’nin en büyük Ege’nin ise 2. büyük projesi konumunda yapımı devam eden Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otogar Terminali’ni inceledi.

OTOGAR, EZBER BOZAN PROJE
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, otogarın birçok yönüyle Türkiye’de alışılagelmiş otogar projelerinden farklı olduğuna işaret etti. Otogarın 7 ay önce yapımına başlandığını ve 1 yıl sonra tamamlanıp hizmete sunulacağını kaydeden Başkan Zolan, şöyle dedi, ‘Denizli tarihinde yapılmış olan en büyük yapıdır. 110000 m2 kapalı alanı var. Ege Bölgesi’nde ise 2. büyük projesidir. Uzun tartışma ve değerlendirme sonucunda başında Nihat Zeybekci başkanımızın olduğu dönemde proje çalışması tamamlanan otogarın yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Şükürler olsun ki herhangi bir olumsuzluk yaşamıyoruz. Özellikle kamuoyunda yeraltına garajın yapılması 3 kat altına inilmesiyle ilgili soru işaretleri vardı. Şuana kadar sıvılaşma ve yeraltı sularıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Şuanda hesaplanan şekilde devam ediyor. Türkiye’ye örnek olacak bu garajda, ezberler bozulacak. Çünkü bugüne kadar garajlar hep dışarı atılmış ve şehirden dışlanmıştı. Biz ise merkezde olmalı dedik. İnşallah garajımız bittiğinde hem güzel bir şekilde hizmet verecek hem de şehir dışına otogar yapılır ezberini bozulacaktır. Artık garajlar şehirden dışlanan değil şehirle iç içe yapılar haline gelecek. Sadece garaj değil, çocuklarla gezebildiğimiz alanlar haline dönecek. Toplumla iç içe giren bir garaj projesi olacak.’

BİR RÜYAMIZI DAHA GERÇEKLEŞTİRİYOUZ
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, kendi döneminde projelerinin tamamlanıp ihale aşamasına getirilen otogarın yapılıyor olmasını görmekle bir rüyanın daha gerçekleşmesini görmekle aynı olduğunu söyledi.

Otogar yapımı projesinin Denizli’nin en riskli projelerinden birisi olduğuna işaret eden ancak kolayın seçmek yerine Denizli’nin menfaatine olan zoru seçtiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü, ‘Bugün burada kendi projemizi hazırladığımız ihale aşamasına getirdiğimiz bir rüyamızın gerçekleşiyor olmasına tanığız. Denizli’nin riskli projelerinden birisi otogardır. Neden riskliydi. 2004’de göreve geldiğimizde bize şu önerilerde bulunuldu. Dendi ki bu şehrin merkeziyle uğraşmayın çünkü merkez tamamen mahvoldu yeni yerleşim yeri bulalım oralarda yapılaşma olsun şehri oralara taşıyalım diye bir öneride bulundular. Hayır biz bu şehri bu çarpık yapılaşmayla yok edildiği yerde yeniden küllerinden oluşturacağız dedik ve karar aldık. O gün bu gündür yapılaşma ve sosyal donatılarıyla çok farklı bir şehir ortaya çıkardık. Bugün şehir merkezine baktığımız zaman herkesin söylediği evet çok güzel oldu demesidir. Eski yerleşim merkezinin merkezinde böyle bir karar almak ve uygulamak son derece riskliydi.

Alt yapıda ise bu kadar derin bir alt yapı çalışması yürütenler genelde bu alt yapının altında kalınır diye endişe vardı. Ham dolsun kalmadık hamdolsun çok da güzel oldu. Denizli’miz bugün Türkiye’nin en güzel şehri haline geldi. Bu garaj meselesi de öyleydi. Türkiye’de bilinen şekliyle bütün olumsuzluklarıyla kent dışına çıkarmak ve geniş alanda oluşturmak genel kabul görürdü. Yeni bir garaj yaptık havaalanı gibi denirdi. Biz tam tersi kent merkezinde yaptık. Büyük bir projedir. Maliyet anlamında da çok büyüktür. Kolay olanı tercih etmedik. Yine Denizli’mizin köklü şekilde nesiller boyu kazanacağı projeyi tercih ettik. İnşallah bunun sonunda da Denizli olarak sonuçlarından yüzümüzün güldüğü proje olacak.’
Daha sonra Başkan Osman Zolan ve Milletvekili Nihat Zeybekci, yapımı devam eden bittiğinde ise Ege’nin en güzel parkları arasında yer alacak AK Vadi’de incelemelerde bulundu.

AK VADİ 2 ZİHNİYET ARASINDAKİ FARKTIR
Başkan Zolan, çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendirdi. AK Vadi’nin 2004 öncesi zihniyet ile 2004 sonrası zihniyeti çok güzel özetlediğini farkı görmek isteyenlerin buraya bakmasının yeterli olacağına dikkat çeken Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü, ‘Bu bölge 2004 öncesi Bağırsak Deresi’nin olduğu Karşıyaka ve Aktepe Mahallesi’nin birleştiği vadimizdir. Bu yamaçlarda gece kondular vardı. 30-40 m2 tabanları toprak kışın her tarafından rüzgarın girdiği sağlıksız bir ortam vardı. Oraya girip çıkmak imkansızdı. Hastalar ve cenazeler sırtta inerlerdi. Böyle olumsuzlukların yaşandığı insana yakışmayan bir ortamdı. 2004’den sonra ise o açıktan akan Bağırsak Deresi yeraltına alındı. Çünkü o derenin içinde çocuklarımız oynardı. Tehlikeyi bilemedikleri için oynuyorlardı. O gün buranı tehlikeli olduğunu bilenler bu sorunu çözmesi gerekiyordu. Tüm insanlar 1. sınıf görülmemişti. 2004’den sonra ise tüm insanlarımızın belirli bir yaşan standardına gelmesi noktasında ve çocuklarımızın geleceği, sağlığı için dere yeraltına alındı. Gece kondu dönüşümüyle TOKİ işbirliğiyle birçok konut yapıldı.

Denizli’nin en büyük parkının tapılmakta olduğu yerdeyiz. Burası artık Bağırsak Deresi değil, AK Vadi parkıdır. 700000 m2’lik bir alan park yapılıyor. TOKİ aracılığıyla yapımı devam ediyor. 17000000 liralık ihaledir. Belediye bütçemizden bir kuruş çıkmadan yapılmaktadır. Bu noktada milletvekilimiz Nihat Zeybekci ve TOKİ başkanımıza teşekkür ediyorum. Yönetenler ve hizmet edenler arasındaki farkı görmek istiyorsak sadece buraya bakmak yeterlidir. Yönetme anlayışında olanlar, burada çocukların kanalizasyon sularında oynadığını görmezden gelir o koku tüm mahalleye sarar ve bu sorun değildir. Ama hizmet etmek isteyenler hizmetkar olanlar onu dert edinir, dereyi kapatır ve park yapıp insanların yaşayabileceği aslan haline getirir.

İki zihniyet arasındaki fark bir cümleyle şu şekilde ifade edilir. Daha önce çocuklar açıkta akan kanalizasyon alanının bulunduğu alanda, ancak oyun imkanı bulurdu, şimdi inşallah park bittiğinde basketbol, voleybol ve tenis ile diğer aktivitelerin bulunduğu alanda oyun oynar hale gelecek. İki zihniyet arasındaki fark budur. Onun için Denizli’miz 2004’den bugüne yapmış olduklarıyla Türkiye’nin En Temiz Kent yarışmasında birinci oldu. Ben Denizli’nin yörüngesini değiştiren Nihat Zeybekci başkanımıza teşekkür ediyorum.’

BELEDİYENİN EN AKILLI PROJESİ
Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve Başkan Zolan, bölgenin 2004 öncesi çekilmiş fotoğraflarını basına göstererek 8 yıldaki değişimi ortaya koydu. Milletvekili Zeybekci de, konuşmasında şu görüşlere yer verdi, ‘2004’de Denizli’ye güneş doğudan doğacak bölgelerdeyiz. Buralar bizim hakikaten Denizli’mize yakışmayan bölgelerdi. Zaman zaman şahit olmuşsunuzdur. 20 Mart 2004’de biraz ilerde Denizli Belediyesi’nin çöp döktüğü yere geldik. Onun tepesine gece sat 24’den sonra geldiğimizde insanlar tuğlalarla gece kondu yapmak için yoğun bir faaliyet içindeydi. Biz onlara yapmayın 28 Mart seçimlerinde bunları yıkacağız çocuklarınızın rızkını buraya harcamayın dedik. Maalesef bizden birkaç saat önce orada olanlar, (yapın biz halledeceğiz) demişler. Burası gelinlerin babasının sırtında damadın evine çıktığı yerdi. Cenazeleri battaniyeyle indirdiği yerdi. Bu bölgeler şuanda en büyük parkın olacağı büyük kentsel dönüşümünün devam ettiği son noktadır. İnşallah bittiğinde bu bölgelerin çok daha farklı olduğunu göreceğiz. Sevinerek izliyorum. Sadece bu park Denizli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 1,5 metre artıracak. Denizli Belediyesi’nin en akıllı projesidir. Belediyeden 1 kuruş çıkmadan yapılan projedir.’


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER