banner249

Ortalık savaş alanına döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde içme suyu boru hattı patladı. Yaklaşık 10 ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Ortalık savaş alanına döndü
banner240

Bodrum’a bağlı Güvercinlik köyünde, içme suyu boru hattının patlaması nedeniyle yaklaşık 10 ev, işyeri ve çok sayıda bahçe zarar görü. Aniden patlayan içme suyu hattından akan sular mahalleye doğu ilerledi. Mahalle içinden geçen sular bir arabaya zarar verirken bahçe duvarlarını yıktı. Evlerin içine dolan sular maddi hasara neden oldu. Evlerini su basması sonucunda köyde oturan vatandaşlar isyan etti. Evlerinin içinin tamamen su basması sonucu bazı vatandaşlar eşyalarını dışarı çıkarmaya çalıştı. 


Vatandaşlar aniden evlerini ve sokakları su bastığını belirterek, “Evlerin içerisine kadar su girdi. Ne olduğunu anlamadık içme suyu borusu patlamış” dedi. Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme ise boruların patladığını ifade ederek, “Su borusu patladı bayağı zarar ziyan var. Birçok iş yerini su bastı. 10 evi su bastı. Vatandaşların bahçe duvarlarını yıktı. Bu duruma biran önce önlem alınması gerekiyor” dedi. 

Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın konu ile ilgili bir çok kez yetkili mercilere başvurduklarını belirterek, “Allaha şükür yaralanan veya ölen yok maddi kayıp çok ama. Biz belediye olarak hasar tespit çalışmaları başlattık. Belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olay yerine gelerek vatandaşlarla teker teker konuştu. Hasar gören evlere giren Kocadon, hasar tespit çalışmalarını başlatarak vatandaşların zararlarını hepsini karşılayacağını belirtti. Zabıta ekiplerine talimat veren Kocadon, yarın hasar tespit tutanağını istediğini söyledi. 

Bodrum Belediyesinden gelen İtfaiye ekipleri ise temizlik çalışmalarına başladı. Su borusunun patlamasının ardından, içme suyu boru hattın yeniden ihalesinin yapıldığı ve cam boruların yerine çelik boruların takılacağı öğrenildi. Dün ihalenin yapıldığı ve imzaların atıldığı ve en kısa sürede boruların değiştirileceği ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER