banner249

Örki, ilçe medyasıyla buluştu

Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli’nin ilçelerinde hizmet veren yerel gazetecilerle bir araya geldi.

Örki, ilçe medyasıyla buluştu
banner240

Gazetecilerden ilçelerin sorun ve beklentilerini dinleyen Örki, ilçelerdeki kongre süreci hakkında önemli bilgiler verdi. Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’nin haftalık toplantılar serisi, ilçelerde yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcilerinin katımı ile parti binasında devam etti. 


İlk olarak gazetecilere il binasını gezdiren Örki, ardından gazetecilerle bir süre sohbet etti. Yayın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantıda konuşan Örki, gazetecilerin zaman zaman medya kimliğinden sıyrılıp vatandaş kimliği ile kendilerine öneri sunabileceğini söyledi. 

KONGRE SÜRECİ BAŞLADI
Örki, “Vatandaş gözü ile de eleştirilerin yapılacağı ortamların memlekete faydası vardır. Denizli’nin kılcal damarları gibisiniz. Sizlere açılan kişilerin fikirlerini bizlere aktarabilirsiniz” dedi. İlçelerde AK Parti’nin kongre sürecinin başladığını vurgulayan Örki, “Bugün itibari ile ilçelerin mahallelerine kaç delege düştüğü hesaplandı. Kısa bir süre içinde mahallelerin kaç delege ile temsil edileceği belli olacak. Bir ay sonra ilçe kongrelerimizde oy kullanacak delegelerimiz belli olacak. Ardından ilçe kongrelerimiz yapılacak “ şeklinde konuştu. 

İZLENECEK YOLU ANLATTI
İlçelerde yapılacak kongreler öncesinde izlenecek yol haritası anlamında ipuçları da veren Örki, kongrelerin tek aday ile yapılacağını ifade etti. Örki, “2-3 ya da 4 isim ile kongreler yapılabilir. Demokrasinin gereğinde bu vardır. İsteyen kişiler yarışa katılabilir. 

Ancak bu yarışa girildiği vakit herkes kendisine göre ekip kuracak. Listeler arası ayrışma ve erime gibi olumsuzluklara neden olmamak için tek liste ile seçimlere gideceğiz. Kongre sürecinde yaşanması muhtemel zıtlıklarla 2015 genel seçimlerine girilmesini istemiyoruz. Heyecanlı, geleceğe dair umutlarını taşıyan ilçelerini çok seven teşkilat mensupları ile seçimlere gireceğiz” dedi. 

TARİHİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK
İlçelerde ciddi bir hazırlık içinde olduklarını anlatan Örki, adayların titiz bir çalışma ile belirleneceğini söyledi. Kongre sürecini anlatmayı sürdüren Örki,” İlçelerde yaşayan vatandaşlarımız, parti teşkilatı ve genel merkezde teşkilat başkanları aday olan isimleri süzecek. Daha sonra isimler açıklanacak. Geçen seçimlere tek aday ile gittik. 

Tarihi bir başarıya imza atıldı. 20 belediyenin 20’sini alabileceğimiz hedefini ortaya koyduk. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci de ilk olarak bunu ifade etti. Birçoğu bizimle alay etti. Daha siyasette yeni, uçuyorlar diyenler bile çıktı. Ancak biz 20 belediyeden 16’sını kazandık. 2009’da AK Partili belediye sayısı 8’di. 2014’te 16’ya çıktı. 2015 seçimlerinde atılan adımların semerelerini alacağız” dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER