banner249

On binlerce Denizlili’ye müjde!

Merkezefendi Belediyesi, vatandaşların zamanında ödemediği, Emlak Vergileri ve Çevre Temizlik Vergisi borçlarını 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırılıyor.

On binlerce Denizlili’ye müjde!
banner240

Vatandaşlar başvurularını şahsen Merkezefendi Belediyesi’ne 01 Aralık 2014 tarihinde kadar yapabilecekler.


Torba Yasası Kapsamında Eylül Ayında yürürlüğe giren 6552 sayılı yasa çerçevesinde belediyeye olan borcunu yapılandırmak isteyen mükellefler, 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunduğu takdirde yasa çerçevesinde faiz indiriminden ve taksitlendirmeden yararlanabileceklerdir. Belediyelere olan borç ve cezalarda faiz indirimleri ve 36 aya varan taksitlerle ödeme olanağı sunuldu.

Yasayla 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan borçlar yapılandırılabilecek. Yasanın belirlediği süre 1 Aralık 2014 günü dolacak. Borçlu mükelleflerin bu yapılandırmadan yararlanabilmesi için yasal sürenin gözetilmesi ve geç kalmadan başvuruların yapılması gerekiyor. Başkan Subaşıoğlu, 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi gibi borçlarını ödemeyen vatandaşların Merkezefendi Belediyesine gelerek müracaatta bulunmalarını istedi.

Başkan Subaşıoğlu yaptığı açıklamada; “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki 6552 Sayılı Kanun, 11 Eylül 2014 tarih ve 6552 mükerrer sayıda resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılandırma kolaylığından yararlanmak isteyen vatandaşlar borçlarını ister peşin ve isterlerse katsayı oranına göre 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilecekler. Peşin ödemelerde gecikme zammı indirime giriyor. Borçların taksitlendirilmesi halinde ise Tefe-Tüfe oranında cüzi oranda gecikme zammı uygulanacak.

30isan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmemiş olan Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi gibi alacakların Merkezefendi Belediyesi’ne, en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar yazılı müracaat etmek kaydıyla peşin ya da taksitler halinde ödeme kolaylığı sağlanmış bulunmaktadır. Mükellefler için ayrıca anlaşmalı bankalar (Word, Maximum ve Paraf) ile ödemelerde komisyonsuz 5 taksit fırsatı sunuluyor.
Yapılandırma süresi bitiminden sonra yapılacak başvuruların değerlendirmeye alınması mümkün olmayacak. Torba Yasanın, 6552 sayılı maddesi borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen mükellefler için önemli bir fırsat oldu.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER