banner249

Ölüm virajında Seher için toplandılar

Manisa'da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri, 1 kişinin hayatını kaybettiği keskin virajı protesto için toplandı.

Ölüm virajında Seher için toplandılar
banner240

Manisa'da, geçen 11 Kasım günü CBÜ Muradiye kampusü yolunda meydana gelen kazada Seher Dayı (18) adlı öğrenci hayatını kaybetmiş 15 öğrenci yaralanmıştı. CBÜ öğrencileri kazanın meydana geldiği virajı protesto için toplanarak aracın devrildiği bariyerlere "Ulaşım Sistemi Denetlensin", "İnsan Hayatına Değer Ver", "Güvenli Ulaşım İstiyoruz", "Öğrenci 2 lira Değildir" yazılı dövizler astı. 


Dövizlerin asılmasının ardından öğrenciler CBÜ Muradiye Kampusü önünde toplandı. Yaklaşık bin öğrencinin bulunduğu grupta, geçen gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden Seher Dayı'nın annesi Ayşe Dayı, ablası Bahar Dayı ve akrabaları da vardı. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen Ayşe Dayı ve Bahar Dayı, basın açıklamasına kadar öğrencilerin arasında oturarak bekledi. 

Grup adına basın açıklamasını CBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç gerçekleştirdi. Genç, yaptığı basın açıklamasında, "Yıllardır ulaşım sorunu olan Muradiye kampusü bu gün bizlere bu acıyı yaşatmıştır. Kooperatifin öğrencilere yaşattığı sıkıntılar halen daha giderilememiştir. Maalesef eğitimsiz, bilgisiz ve sorumsuz şoförlerin kullandığı dolmuşlara öğrenciler mecbur bırakılmıştır" dedi. 

Kavşakla ilgili sorunların nedeninin siyasiler ve idarecilere bağlı olduğunu savunan Genç, şöyle konuştu: "150-200 oy için bunca yıldır çözüm üretmeyen idareciler, siyasetçiler acaba bu gün bu kazadan ve bu can kaybından sonra vicdanları sızlamış mıdır merak ediyoruz. Üç yılı aşkın bir süredir bu sıkıntılar, ihmalkarlıklar devam ederken verdiğimiz mücadelede amacımız öğrenci arkadaşlarımızın güvenli konforlu ve ucuz ulaşım imkanı sağlanmasıydı. Geçen süreçte görülüyor ki bu endişelerimizin haklı olduğu, maalesef bu üzücü kazayla ortaya çıkmıştır." 

Genç, viyadüğün mühendislik hatası olduğunu savunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Nerede görülmüştür ki bir köprülü kavşak yapılacak ve 90 derece keskin bir viraja sahip olacak ve tabi bir Türkiye klasiği hiçbir uyarı levhası olmayacak. Daha hava güzelken bile bu tür kazalar meydana geliyor. Yağışlı havalarda meydana gelebilecek kazaları hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur. Bu kadar düzensiz ve projesiz yapılan bir kavşak ile aşırı hız yapan şoför kaza meydana getirmiş ve 18 yaşında bir kardeşimiz hayatını kaybetmiştir." 

"BENİM KIZIM ÇOK DEĞERLİYDİ"
Genç, yaptığı açıklamanın ardından Seher Dayı için Fatiha Suresi'nin okunması için arkadaşlarına seslendi. Seher Dayı'nın annesi ve ablasının yanına giden Genç, "Sizin burada bin evladınız var. Hepimiz sizin yanınızdayız" diyerek teselli etmeye çalıştı. Anne Ayşe Dayı ise şunları söyledi: "Benim evladım çok değerliydi. Allah benim bir evladımı aldı yerine bin evlat bıraktı bu acıyı hep birlikte yaşayalım diye." Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER