banner249

Okullarda ara tatilin kaldırılması tartışılıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda ara tatil uygulamasını kaldırma konusunu tartıştığını duyurdu.

Okullarda ara tatilin kaldırılması tartışılıyor!
banner240

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde başlatıldığını belirten Bakan Tekin, bu konuda önemli değişikliklerin gündemde olduğunu ifade etti. Öğrenciler ve öğretmenler için önemli bir konu olan ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu, yakın zamanda daha fazla bilgiyle birlikte netlik kazanacak.

Ara tatil uygulamasının geleceğini değerlendirdi

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz hafta AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, “Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?” sorusunu yöneltti. Bakan Tekin, şu cevabı verdi: “Eğer velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse, duruma göz atarız. Bu yılın sonunda yapılan değerlendirmeden sonra karar vereceğiz. Eğer olumsuz bir durum varsa, gerekli adımları atarız. Şahsi düşüncem, bunun Türkiye genelinde değil, bölgesel olarak uygulanabileceği yönünde. İklim koşulları, coğrafi mesafeler
gibi faktörler göz önünde bulundurularak, bu tür inisiyatiflerin valiliklere bırakılması düşünülebilir, denildi. Böylece ara tatil konusunda meydana gelen bu konu hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından yakın takibe alındı. Ara tatil konusunda da daha önce öğretmenlerin ara tatil içerisinde yüz yüze seminerlerde bulunacağı ifade edilmişti. Son olarak ise ara tatilin tamamen kalkması gündemde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı karar verecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ara tatil uygulamasıyla ilgili kararı, bu yılki uygulamanın gözlemlenip değerlendirilmesinden sonra gelecek yıllar için belirlenecektir. Bakanlık, ara tatillerin bölge ve illere göre düzenlenmesini planlamaktadır. Fakatolumsuz sonuçlar görülmesi durumunda ara tatil uygulamasından vazgeçilebileceği belirtilmekte. Ara tatil uygulaması, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde 2019 yılında başlatılmıştı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için planlanan ara tatil tarihleri ise 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayıp 17 Kasım 2023 Cuma’ya kadar sürecek birinci dönem ara tatili ve 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak ikinci dönem ara tatil sürecidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son karar henüz duyurulmadı..

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, 20:40

Şule Akyol

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER