banner249

Okul müdürleri beraat etti

Öğrenciler üşümesin diye veresiye kömür aldıkları için haklarında çete suçundan dava açılan 40 okul müdürü, bir yıl süren dava sonunda beraat etti.

Okul müdürleri beraat etti
banner240

İl Milli Eğitim müfettişlerinin incelemesi sonucu yargıya taşınan çete davasında iddia makamı savcı, okul müdürlerinin iyi niyetle hareket ettiklerini ve çıkar sağlamadıklarını belirterek beraat kararı verilmesini istedi. 


Mahkeme heyeti, savcının bu görüşüne katılarak bir yıl sonra 40 okul müdürü hakkında beraat kararı verdi. Bu karar okul müdürlerine büyük sevinç yaşattı. İzmir’de, 2012 yılının Eylül ayında önce bakanlık tarafından gönderilen bütçenin yetersiz kalması nedeniyle 40 okul müdürü, öğrenciler üşümesin diye aynı yerden veresiye kömür aldı. 

Kömür alımı, okul kayıtlarına ihaleye verilmiş gibi işlendi. Aynı semtte bulunan rakip bir kömürcü, 40 okul müdürünün ihale yapmadan kömür aldıklarını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbarı değerlendiren İl Milli Eğitim müfettişleri, incelemelerin ardından konuyu yargıya taşıdı. Savcı, 40 okul müdürü hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan dava açtı. 

BİR YIL SONRA BERAAT ETTİLER 
İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi’nde çete suçundan yargılanan 40 okul müdürü yaptıkları ortak savunmada, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği bütçe yetmeyince bir kömür satıcısı ile veresiye anlaşma yaptık. Sonra hep birlikte aynı kişiden veresiye kömür aldık. Veresiye kömür vermeyen kömürcüler bizi şikayet etmiş. Biz kesinlikle çıkar amaçlı davranmadık. Sadece öğrenciler üşümesin diye veresiye kömür aldık. Beraatimizi talep ediyoruz" dediler. 

İddia makamı savcı, okul müdürlerinin iyi niyetle hareket ettiklerini ve çıkar gözetmediklerini belirterek beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, savcının bu talebine katılarak 40 okul müdürü hakkında beraat etti. Bu karar okul müdürleri ve yakınlarına büyük sevinç yaşattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER