banner249

Nuriye hepimizi kandırmış

Kütahya’da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nde okurken günde 2 saat uykuyla idare edip çok çalışarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyleyen Nuriye Kalkmaz’ın, ÖSYS belgelerinde sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. ‘Sınav başarısı’nın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da kabul edilen Nuriye, aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’ni kazanmış. Nuriye bakan dahil tüm Türkiye’yi kandırmış.

Nuriye hepimizi kandırmış
banner240

Kütahya’da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü mezunu Nuriye Kalkmaz, 8 Ağustos’ta 2017 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasıyla, elinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını yazan bir belgeyle okul müdürünün yanına koştu. Belgeyi gören okul müdürü de Nuriye’yi yanına alarak Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in yanına götürdü. Hep birlikte Nuriye’nin bu başarısını yerel ve ulusal basına duyurdular. Ancak, adayın TC kimlik kartı ve şifresi ile girilen sonuç belgesini araştırmayı hiç kimse düşünmedi. Herkes 4 çocuklu, işçi bir ailenin meslek liseli kızının başarısıyla gurur duydu. Hatta 23 Ağustos’ta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kendisini tebrik etmek için bakanlığa çağırınca öğretmenlerini de yanına alarak gurur pozları verdi. Nuriye, günde 2 saat uykuyla 1000 soru çözerek tıp fakültesini kazandığını, bu başarısının tüm meslek liselilere örnek olmasını istediğini söyledi. 

Ancak daha sonra Nuriye’nin gösterdiği sınav sonuç belgesi şüphe çekti.

Eğitim uzmanı Salim Ünsal, 2017 YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde tutarsızlıkları fark etti. Yetkililere bu belgeler sorulduğunda gerçek ortaya çıktı. Nuriye aslında üniversite sınavının ilk basamağı olan YGS’de belgedeki puanları değiştirerek bu oyuna başlamış, ardından LYS ve ÖSYM sonuç belgesiyle hiç renk vermeden sürdürmüştü.

Kaynak:Hürriyet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER