banner249

Ne kadar prim, o kadar sağlık!

denizli sosyal güvenlik il müdürü ahmet kurt, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için genel sağlık sigortası primlerini düzenli olarak yatırmasının büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Ne kadar prim, o kadar sağlık!
banner240
Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak 2012 tarihi itibarıyla zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasına geçildiğini, tüm vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını hatırlattı.

1 Ocak tarihi itibarıyla Türkiye;de ikamet eden ve hiç bir sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşlarının, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu;nun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında, resen tescil edildiğine dikkat çeken Kurt, şunları kaydetti, ;;Buna göre herhangi bir sosyal güvencesi olmadığı tespit edilen vatandaşlarımızın tespit tarihten itibaren kurumumuzca resen genel sağlık sigortası tescili yapılmakta ve asgari ücret üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası prim ödeme yükümlülüğü başlamaktadır. Vatandaşlarımız, gelir seviyenize göre ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim miktarını ya da primlerinin devlet tarafından karşılanması şartını taşıyıp taşımadığının tespitinin yapılabilmesi için gelir testi yaptırmak için ikamet ettiği adresin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, kurumumuz tarafından ;Gelir testine müracaat bildirimi;nin kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde müracaat etmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın gelir testine müracaat etmek istememesi veya süresi içinde müracaat etmemesi halinde genel sağlık sigortası prim tutarı asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanacaktır.;;

Vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için genel sağlık sigortası primlerini düzenli olarak yatırmasının büyük önem arz ettiğinin altını çizen Kurt, ;;Genel sağlık sigortası primlerinin ödenmemesi halinde, sağlık yardımlarından faydalanmaları söz konusu olmayacaktır. Bunun yanında kanuni süre içinde ödenmeyen genel sağlık sigortası primlerine gecikme zammı ve cezası da uygulanacaktır;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER