banner249

Mühendisler taleplerini sıraladı

imo denizli Åžubesi sekreteri erkan besli, imo denizli Åžubesi yönetim kurulu üyeleri dilek özen ve arif çetinkaya ile türk mühendis ve mimar odaları birliği (tmmob) konf

Mühendisler taleplerini sıraladı
banner240

İMO Denizli Şubesi Sekreteri Erkan Besli, İMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Özen ve Arif Çetinkaya ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Konferans Salonu;nda düzenlediği basın toplantısında, İMO;nun 85 bin dolayındaki üyesiyle en büyük meslek örgütleri arasında yer aldığını, genel seçim öncesinde mesleki sorunları ve taleplerini kamuoyuna açıklamayı bir görev saydıklarını söyledi.
Kamu yatırımlarına ayrılan payın 1980;li yıllardan bu yana yüzde 15 dolayında daralma gösterdiğini kaydeden Besli, ;;Kamu yatırımları payının azalması, ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaatta durgunluğa, Türkiye ekonomisinde küçülmeye neden olmaktadır. Ülkemizin gelişimine önayak olan kamu yatırımlarına ayrılan pay yeniden gözden geçirilmeli, bu alanda belirlenen politikaların ekonomimiz ve sektörümüzde yarattığı tahribatlar göz önünde bulundurularak, kamu yatırımlarına ayrılan pay artırılmalıdır;; dedi.
İstihdam politikasında yaşanan değişikliğin mühendislerin ;;ucuz işgücü;; olarak görülmesine yol açtığını iddia eden Besli, ;;Kamuda istihdam artırılmalıdır. Mühendislerin özel sektörde ucuz işgücü olarak değerlendirilmemeleri için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Kamuda meslektaşlarımızı güvencesiz çalıştırmanın yasal dayanağı olan 4/C uygulaması kaldırılmalıdır;; diye konuştu.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi;nin (TOKİ) devasa bir devlet şirketine dönüştüğünü savunan Besli, TOKİ;nin özel sektörle rekabet yerine asli görevi olan dar gelirlilere konut üretme amacına dönmesi ve yaptığı inşaatların Yapı Denetim Kanunu kapsamında denetlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER