banner249

Modifiye araç tutkunları Denizli’de buluştu

Modifiye araç tutkunları, Denizli’de düzenlenen "Tuning Fest Denizli 2016" etkinliğinde bir araya geldi.Denizli Oto Kulüp tarafından düzenlenen 'Tuning Fest Denizli 2016 Etkinliği'nde İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa gibi çeşitli illerden binlerce modifiye araç tutkunu bir araya geldi.

Modifiye araç tutkunları Denizli’de buluştu
banner240

Merkezefendi ilçesi EGS Park Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte 650 modifiyeli aracın, renkleri, motor kuvvetleri, ses sistemleri gibi özellikleri meraklılarıyla paylaşıldı.Muğla’dan gelen ve ses sistemleriyle uğraşan Serdar Demir, "Gördüğünüz gibi aracımızda 60-65 bin liralık bir sistem var. Birçok arkadaşımız bu işe yöneldi. 


Daha önce bu iş yoktu, son iki yıldır bu var. Millete zevk vermekten de biz de zevk alıyoruz. Aracın fiyatı 8 bin 500 lira, ses sitemi de 55 bin lira bu aracımız. Diğer aracımızda ise 60 bin liralık ses sistemi var, araç ise 13 bin liradır" dedi.Günümüzde modifiye ve oto ses sistemleriyle ilgili halkta bir empati oluştuğunu belirten ve İstanbul’dan etkinliğe katılan Vural Apaydın, "Araçta gördüğünüz tüm ekipman ithal edilmiş. İmalatı Türkiye’de yapılmıştır. Tamamen yerli işçiliktir. 

Aracın üzerinde 60 kilowatt güç bulunmaktadır. Bu güçle açık hava sahne sistemlerinin sunumunu yapmaktayız. Bu ürünleri normal şartlarda bir araçta görmek imkan yok. Buradaki araç, demo aracıdır, fuar aracıdır. Aracın yaklaşık piyasa değeri 60 bin liradır, üzerindeki ekipmanın değeri 70 bin liradır. Tamamen tanıtım amaçlı bir araçtır. Hobi sahibi olmak, kötü alışkanlık sahibi olmaktan iyidir. Çünkü günümüz gençleri bu tür hobi sahibi olduğu zaman kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyorlar. 

Daha verimli olabiliyorlar. Araç modifiye veya ses sistemi buna benzerde üst limit yoktur. Yani ucu açıktır. Yani böyle bir aracı yapmazsınız bir TIR yaparsınız, TIR’ın dorsesi döşersiniz, orada olay milyonlara kadar çıkar. Modifiye bir suç değildir, bir yaşam tarzıdır. Gençler modifiye ile suçlanmamalı, bence takdir edip destek verilmelidir" diye konuştu.

Etkinliğin amacını anlatan Organizasyon Koordinatörü Arif Şahin, "Etkinliğin asıl amacı 7’den 77’ye tüm yaş gruplarına, genç yaşlı, çocuk ve bayanları dahil kapsayan bir etkinliktir. Buradaki amacımız, modifiye ve tuning servisinin aşırıya kaçmadan, kurallar ve yasalar doğrultusunda tüm Türkiye’de tanıtmak, Denizlimizi tanıtmak. Diğer illerden çok fazla katılım olup destek veren arkadaşlarımız var. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Manisa ve Isparta hemen hemen bütün şehirlerden, hatta Samsun’dan dahi etkinliğimize katılan misafirlerimiz var. 

Buradaki amacımız, inşallah bundan sonraki dönemlerde, bunu geleneksel hale getirip, daha büyük çaplı organizasyonlar yapabilmek ve bu işe meraklı gençleri, bu sanatla alakalı, bu işe gönül verme ile alakalı belki, birkaç desteğimiz olur çabası içerisindeyiz" dedi.Modifiyenin bir yaşam tarzı olduğunu belirten Şahin, "Bu çocukluktan gelen, ufak yaşlardan 5’li-10’lu yaşlardan başlayan bir şeydir. Bunu gençlerimize daha farklı aşılamamız lazım. 

Onları daha fazla kuralların içerisinde, yasal düzenlemeleri yapabilmelerine özendirmemiz lazım. Şuan içeride 400 aracımız var, dışarıda 250 aracımız var. Yaklaşık bin araçlık bir giriş talebi vardı, maalesef alamadık. İnşallah daha büyük bir yerde yapacağız. Muhtemelen 15 bin veya 20 bin bir katılımcı bekliyoruz. Şuan erken saatler olmasına rağmen 5 bine yaklaştı" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER