banner249

Milletimizle devrim yaptık!

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Ak Parti döneminde Türkiye ve Denizli’nin tarihi adımlar attığı ve yapılamaz denilenleri yaptığını işaret etti.

Milletimizle devrim yaptık!
banner240

Yüksel; “Milletimizle birlikte her alanda devrim niteliğinde tarihi başarılara imza attık” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, Türkiye’nin AK Parti iktidarları döneminde bir hizmet yolculuğuna çıktığını söyledi. 


Milletvekili Yüksel; “AK Parti kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 Kasım 2002 de başlayan devrim niteliğinde düzenlemeleri hayata geçirdi ve milletimizin desteğiyle tarih sayfasında yerini aldı. Bizler de Denizli ilimizi güçlendirmek adına her türlü adımı ilk günden beri kararlılıkla atıyoruz. Yapılamaz denilenleri sırasıyla yaptık” dedi. 

Denizli’nin geleceği için yepyeni, tertemiz bir sayfa açtıklarını, ortaya koydukları icraatlarla milletin sevgisini ve desteğini güçlü bir şekilde hissettiklerini belirten Milletvekili Yüksel, “Kararlılığımızdan ve azmimizden taviz vermeden AK Parti iktidarları döneminde şehrimizde ve ilçelerimizde hizmet destanları yazdık. 

Denizli olarak yerel yönetimlerde öncü kent olduk ve vizyon bir şehri oluşturduk. Altgeçitlerden, üst geçitlere, duble yollardan sulama sistemlerine, köylere yapılan yatırımlardan, parklara, şehrimizi bir baştan bir başa hizmet ağıyla ördük. Şehirde hayat devam ederken, tüm alt yapıyı sil baştan yeniledik. İlimizi doğalgazla buluşturduk. Şehrimiz insanının yaşam kalitesini artırdık” dedi. 

SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİ YÜKSELDİ
Sağlıkta hizmet kalitesinin yükseldiğine dikkat çeken Milletvekili Yüksel; “Sağlıkta kalite yükseldi. 2002 yılından itibaren; toplam 66 milyon TL tutarında yatırım yaparak 14 adet 1. basamak sağlık kuruluşu, 7 adet devlet hastanesi, 5 adet ek bina yapımını tamamladık. 2002 yılında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yok iken 1 adet ağız ve diş sağlığı merkezi hizmete sunduk. 

Şimdi ise yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi hizmete açılıyor. Ayrıca ilimize modern bir şehir hastanemizin yapımı konusunda da son aşamaya geldik” dedi. 

İSTİHDAM ARTTI 
Denizlide 10 ve 10’dan fazla SGK’lı işçi çalıştıran işyeri sayısının 3 bin 377’ye ulaştığını, ihracatçı firma sayısının 925’lere çıktığını, SGK’lı istihdam oranının %19.4 ile Türkiye ortalamasının üstüne çıktığını ifade eden Milletvekili Yüksel, “Kadın istihdamının toplam istihdama oranı ile 2. İl olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

İlimizde Denizli Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere toplam faal 6 organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Denizli havlu ve bornoz üretiminde, ülkenin yıllık ihracatının yaklaşık üçte birini karşılamakta olup, pamuklu tekstil alanında dünya başkenti olarak kabul görmektedir. 

Denizli ihracatı, ithalatımızı rahatlıkla karşılamakta, ihracatımız ithalatımızın % 131 üzerinde seyretmektedir” dedi. 2002 yılında 680 milyon 541 bin dolar ihracat 319 milyon 344 bin dolar ithalat yapılırken, 2014 yılında bu rakamların ihracatta 3 Milyar 199 Milyon dolar, ithalatta ise 2 milyar 175 milyon 789 dolara ulaştığını kaydeden Yüksel, “Denizli olarak dış ticaret hacmimiz 2002 yılına göre 5 kat, vergi gelirlerimiz de 5.8 kat artmıştır. 

Denizli 2014 yılında Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 il içinde 8. sırada yerini almıştır” ifadelerini kullandı. 2013 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ilk 500 büyük firma sıralamasında Denizli’den 11, ikinci 500 büyük firma sıralamasında da 11 firmanın yer aldığını kaydeden Mehmet Yüksel, “Sanayicilerimizi, müteşebbis yürekli ticaret erbabı kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER