banner249

Meclise demokrasi ayarı!

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi de ihtisas komisyonlarını yeniden seçme kararı aldı. Ağustos ayındaki meclis toplantılarında, gündem maddeyle birlikte MHP’li üyeler komisyonlara dahil edilecek.

Meclise demokrasi ayarı!
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları dün yapılan ilk birleşimle başladı. 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından toplanan meclise Başkan Vekili Ali Değirmenci başkanlık yaptı. 


Gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği ilk birleşimde, Denizli İdare Mahkemesi’nin Merkezefendi Belediye Meclisi ihtisas komisyonları üyeliği konusunda aldığı yürütmeyi durdurma kararı da gündeme geldi. 

Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Meclisi ihtisas komisyonlarında MHP’li üyelerin de bulunması yönünde alınan kararın emsal teşkil ettiğini ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ihtisas komisyonlarının da yeniden belirleneceğini açıkladı. Yapılacak uygulamanın demokrasi örneği olacağını belirten Değirmenci, bu konuda bu ay içerisinde komisyon üyesi seçimi yapılacağını söyledi. 

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUR’
Değirmenci, açıklamasına şöyle devam etti, “Temsil hakkına saygı duyuyoruz. Bu durumu kendi içimizde görüşerek çözebiliriz diye düşünüyoruz. Üç parti ortak önerge ile bunu istiyor. Bu karar Türkiye’ye örnek olabilecek bir karar” dedi. Ağustos ayı meclis toplantısında görüşülecek olan konu, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilerek, gündeme alındı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER