banner249

Mavi yolculuk gelecek kuşaklara aktarılacak

bodrum'da gençlere tanıtılıp gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yaklaşık 200 kişinin katılımıyla 9 tekne ile mavi yolculuk düzenlendi.

Mavi yolculuk gelecek kuşaklara aktarılacak
banner240
Bodrum;daki çeşitli sivil toplum örgütleri ve dernekler tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Gümbet Koyu ile Bodrum Limanı;ndan hareket eden tekneler, İçmeler Koyu;nda toplandı. Tekneler, buradan siren çalarak 2 gün sürecek mavi yolculuğa çıktı.

İMEAK (İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri) Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Üyesi Arif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 kişinin 9 tekneyle katıldığı mavi yolculukta Alman, Pabuç Burnu, Kisebükü ve Poyraz koylarını gezeceklerini söyledi.

Geziye daha önce Cevat Şakir Kabaağaçlı ile mavi yolculuğa çıkmış kişilerin de katıldığını anlatan Yılmaz, ;;Amacımız mavi yolculukta doğa, tarih ve kültürün bir arada nasıl işlendiğini gençlere anlatmak. Mavi yolculuğun bu şekilde sürdürülmesini sağlamak istiyoruz;; dedi.

;;KOYLAR KORUNMALI;;
Deniz turizmi için koyların doğal yapısının korunması gerektiğine işaret eden Yılmaz, ;;Türkiye;nin deniz turizminde en büyük avantajı, masmavi denizi ve koylarıdır. Kıyı planlaması yapılıp mevcut koylar korunmadığı sürece deniz turizmi ve mavi yolculuk gelişmez;; diye konuştu.

Yılmaz, doğal güzelliklere sahip çıkarak, güzelliklere zarar vermeden bir sonraki nesillere aktarmak istediklerini kaydetti. Mavi yolculuğa çıkanlar ise, yolculukta çok güzel duygular hissettiklerini söylediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER