banner249

Marmaris, kışın bir başka güzel

doğal güzellikleri dolayısıyla özellikle yaz aylarında yoğun olarak turist çeken güney ege'nin gözde turizm merkezi marmaris, kış aylarında da güzelliklerini cömertçe sergiliyor.

Marmaris, kışın bir başka güzel
banner240
Yılda 1,5 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Marmaris, kış mevsiminde de ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Yüz ölçümünün büyük kısmını milli park alanı oluşturan ilçe, doğal güzellikleri ve içerisinde barındırdığı farklı türlerdeki canlı çeşitleriyle dikkati çekiyor.

Marmaris Milli Park Müdürü Fikret Çatalkaya, Marmaris;in bugüne kadar çok iyi korunan doğası nedeniyle turistlerin tercih nedeni olduğunu söyledi. İlçenin en önemli varlığının milli parkı olduğunu belirten Çatalkaya, özellikle sığla ağaçlarıyla kaplı Günnücek Parkı;nın mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olduğunu kaydetti. Dünyada az sayıda bulunan sığla ağaçlarının parka farklı bir atmosfer kazandırdığını ifade eden Çatalkaya, bu endemik türün tanıtılması için Günnücek;e ;;Sığla Tanıtım ve Eğitim Merkezi;; kuracaklarını bildirdi.

Marmaris Milli Parkı;nın 33 bin 608 hektarlık bir alanı kapsadığını anlatan Fikret Çatalkaya, sözlerini şöyle sürdürdü, ;;Marmaris Milli Parkı, Ekincik Koyu;ndan başlayarak Balan Dağı;na kadar uzanan geniş bir alana sahip. Bu alanın 27 bin hektarı ormanlarla kaplı. Marmaris Milli Parkı;nda 213;ü böcek, 35;i balık, 21;i memeli, 290;ı sürüngen, 112;si kuş, 7;si de hem denizde hem karada yaşayanlar olmak üzere toplam 678 canlı türü bulunuyor. Bunlardan 4;ü nesli tükenmekte olduğu için tüm dünyada koruma altına alınan vaşak, karakulak, çizgili sırtlan ve ayı. Marmaris Milli Parkı;nda belirlenen 514 bitki türünden de 54;ü endemik, 9;u yöresel endemik, 74;ü nadir, 5;i ise nesli tehlike altında olanlar kategorisinde bulunuyor.;;
Çatalkaya, milli parkın 3 bin 678 hektarının ise deniz alanının içinde yer aldığını kaydetti.

;;TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLEREK, SEZON UZATILMALI;;
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ ise Marmaris;in sahip olduğu doğal güzellikler ve uygun iklimine rağmen, turizmden hak ettiği oranda pay alamadığını vurguladı.

Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine işaret eden Özbozdağ, ;;Bütün çalışmalarınızı deniz, kum ve güneş üzerine oturtursanız, turizm sezonu mayısın ortalarında başlar, eylülün sonunda biter. Ancak 5 aylık bir turizm yaparsınız;; dedi.

;;Bölgesel olarak başkalarında olmayan değerlerimizi sosyal altyapılarını hazırlayarak ön plana çıkarmalıyız;; diyen Özbozdağ, ;;İnsan faktörünü göz önüne alarak hazırlıklar yapmalıyız. Bu hazırlıklar sonucunda sağlık, spor, doğa, kültür ve kongre turizmine yönelerek sezonu en az 8 aya uzatabiliriz. Marmaris;in yapısı buna müsait. Yeter ki biz alternatif turizm kollarının sosyal altyapılarını hazırlayalım;; diye konuştu.

Marmaris;in turizm bölgeleri içinde en iyi fiziksel altyapıya sahip yer olduğunu dile getiren Özbozdağ, yağmur da yağsa, fırtına da olsa ilçenin altyapısının buna hazır olduğunu söyledi. Bu arada, Marmaris Turizm Birliği;nin turizmi çeşitlendirerek sezonu uzatmak amacıyla Gökova ve Marmaris bölgesinde bulunan köylerin tanıtımı için çalışma yaptığı bildirildi. ;;Kırsal Turizm İçin 15 Özel Köy;; adı altında yapılan çalışmayla bölgenin doğal ve kültürel özelliklerinin tanıtılmasının amaçlandığı öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER