banner249

Mahalle ortasında damat traşı

Aydın’da özel bir bilgisayar firmasında yönetici olarak çalışan İlyas Sarı, memleketi Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yapılan düğününde gelenekleri yaşatmak adına ilk defa mahalle ortasında sandalye üzerinde damat traşı oldu.

Mahalle ortasında damat traşı
banner240

 Emet ilçesinden Öğretmen Firdevs Koç Sarı ile hayatını birleştiren özel bir bilgisayar firmasında yöneticilik yapan 28 yaşındaki damat İlyas Sarı, Damat Tıraşı’nın erkeklerin ömürlerinde yaptıracağı en özel traşlardan birisi olduğuna vurgu yaparak,” İlçemin tarihini araştırdığımda yüzlerce yıl öncesinde o zamanlar köy olan ilçemizde Damat Traşları oğlan evinin önünde arkadaşlarının da katılımıyla sandalye üzerinde yapılırmış. 


Ancak bu güzel gelenek daha sonra berber ve kuaför salonlarına kaydığından unutulmuş. Bende ilçeme özlem duyan biri olarak bu geleneğin tekrar yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına arkadaşlarımın da desteğiyle ilçede ilk defa düğün günü damat traşını evimin önünde sandalyede oldum. Genç nesiller inşallah bundan sonraki düğünlerde bu güzel geleneği yaşatırlar.” diye konuştu

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER