banner249

Liseli kızlardan 112 personeline dayak!

Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin 112 sağlık personelini darp ettiğini belirterek, yaşanan şiddet olayını kınadı.

Liseli kızlardan 112 personeline dayak!
banner240

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez şiddet olayı bir lise de meydana geldi. Üstelik bu okul bir Kız Meslek Lisesi. Alınan bilgiye göre, Gümüşler 112 Acil Sağlık İstasyonu ekibi, Kız Meslek Lisesi’ne gitti. Sağlık çalışanları ile kız meslek lisesi öğrencileri arasında yaşanan tartışmanın ardından kız öğrenciler, sağlık personelini darp etti.


Saldırıda sağlık personeli hafif şekilde yaralanarak ayakta tedavi edildi. Olayın ardından yazılı açıklama yapan Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, yaşanan saldırıya tepki gösterdi. Koçoğlu, “Sağlık-Sen olarak yetkililerle bu konuda yaptığımız çalıştaylar sonucunda önerilerimizi ve alınması gereken önlemleri defaatle yetkililere iletmemize rağmen hala maalesef gerekli önlemler alınmamakta ve sağlık çalışanlarına şiddet olayları devam etmektedir. 

Bugün Denizli'de Gümüşler 112 acil sağlık istasyonu ekibimize Kız Meslek Lisesi’nde maalesef yine kız lise öğrencileri tarafından saldırıya uğramışlardır. Saldırıda 112 ekibimiz hafif yaralarla ve sıyrıklarla olayı atlatmış ve tedavileri servergazi devlet hastanesinde ayakta yapılarak taburcu edilmişlerdir. Şiddet olayının bir lisede kız öğrenciler tarafından sağlık personeline uygulanmış olması hem sağlık personeline şiddet algısının toplumda hangi boyutlara ulaştığını hem de toplumsal şiddetin ulaştığı boyutların göstergesi olarak manidardır. Bu olayda ikinci üzücü olay ise okuldaki özel güvenlik görevlisinin yetersiz kalması ve olaya gerektiğince müdahale edememesidir. 

Olay hukuki mercilere ve emniyet mercilerine intikal ettirilmiş gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Denizli sağlık sen şubesi olarak bu olayı üzüntüyle karşılıyor ve buna benzer şiddet olaylarını şiddetle kınıyoruz. Gümüşler 112 acil sağlık istasyonumuz başta olamak üzere tüm 112 ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER