banner249

Leylekli Köy;ün leyleklerine özel yuva

''leylekli köy'' olarak anılan aydın'ın koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünde, elektrik direkleri üzerine yuva yapan leylekleri korumak için özel bir proje geliştirildi.

Leylekli Köy;ün leyleklerine özel yuva
banner240
Elektrik Dağıtım Şirketi (AYDEM) tarafından elektrik direklerinin üstüne inşa edilen özel yuvalar sayesinde, leylekler yaşamlarını sürdürmeye başladı. Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir, elektrik direkleri üzerine yuva yapmak isteyen leyleklerin akıma kapılarak telef olduklarını, bu duruma üzüldükleri için çözüm aramaya başladıklarını söyledi.

Bunun yanı sıra elektrik tellerinin kopmasıyla maddi zararların da oluştuğunu, bunun üzerine AYDEM;e müracaat ederek, leyleklerin güvenli bir şekilde yuva yapmaları konusunda destek sağlanmasını istediklerini ifade eden Demir, şöyle konuştu, ;;Dünya sadece insanlar için değil. Tüm canlıların yaşama hakkı var. Leylekler insanlara çok yakın. Genelde yuvalarını yerleşim yerlerine yakın bölgelere, elektrik direklerinin üzerine yaparlar. Daha önce leyleklerin kanatları elektrik tellerine takılıyor ve hayvanlar ölüyordu. Bunun yanı sıra elektrik problemleri çıkıyordu. Biz, AYDEM;e müracaat ettikten sonra elektrik direklerine leylekler için yuva yapıldı. Şimdi köyümüzde leylekler güvenli bir şekilde yaşıyor ve yavrularını büyütebiliyor.

Özel olarak yapılan yuvalar sayesinde özellikle ilkbaharda köylerinin leyleklerin uğrak yeri haline geldiğini belirten Demir, bu nedenle köylerinin ;;leylekli köy;; olarak anılmaya başlandığını vurguladı. Demir, özellikle leylekleri görmeye gelen ailelerin, bol bol fotoğraf çekip leylekleri incelediğini kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER