banner249

Laodiya’da öyle bir şey bulundu ki…

Denizli’nin Eskihisar Mahallesi yakınlarında bulunan Laodikya Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında bin 500 yıl öncesine ait olduğu tespit edilen kumaş tomarı bulundu.

Laodiya’da öyle bir şey bulundu ki…
banner240

Denizli’nin Eskihisar Mahallesi’nde bulunan Laodikya Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları devam ediyor. 2014 yılı kazı çalışmalarında da önemli bulgulara ulaştıklarını ifade eden Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek, 2014’ün en önemli bulgusunun 1500 yıl öncesine ait kumaş tomarının bulunması olduğunu ifade etti. 


Tekstil sektörüyle adını dünyaya duyuran Denizli’nin tekstil geçmişinin izlerine Laodikya Antik Kenti’nde de ulaştıklarını ifade eden Şimşek, “Daha önce tekstil boya kalıntıları bulmuştuk. Bu bulgular Denizli’nin tekstil sanayisinin tarihinin 1500 yıl öncesine dayandığını gözler önüne sermektedir. Şuanda da yapılan kazı çalışmalarında 1500 yıl öncesine ait tekstil tomarı bulduk. Bu tekstil sektörünün binlerce yıl öncesine dayandığını bir kez daha göstermiş oldu” dedi. 

Diğer yandan, Laodikya antik kentine gelen turistlerin sayısının her geçen gün arttığını ve antik kentte bulunan kilisenin ziyaret edilebilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, “Laodikya antik kentinde ön önemli yerlerden birisi kilisenin bulunduğu yer. Buradaki çalışmalarımız önemli derecede tamamlanmış durumda. Vaftiz havuzu ve ibadet yerleri ile dikkat çeken kilisenin ziyarette açılabilmesi içinde çalışmalar başladı. Kilisenin korunması ve ziyaret edilebilmesi için malzemeler şu anda gelmiş durumda ve yakın zamanda tamamlanarak kilise ziyaret edilebilecek” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER