banner249

Laodikya kazılarına devam

denizli belediye başkanı osman zolan, belediyenin kültür ve turizm bakanlığı'ndan laodikya kazılarını devir alarak türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, buradaki kaz

Laodikya kazılarına devam
banner240

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin Kültür ve Turizm Bakanlığı;ndan Laodikya kazılarını devir alarak Türkiye;de bir ilki gerçekleştirdiklerini, buradaki kazılara geçen yıldan itibaren maddi destek vermeye başladıklarını söyledi.
 İmzalanan protokol ile Laodikya;da kazıların yılın belli bölümünde değil, 12 ay yapılabilir hale geldiğini anlatan Zolan, ;;Laodikya Antik Kenti kazılarını önemsiyor ve her türlü desteği veriyoruz. Bu yıl da talep edilen ödeneği karşılayacağız. Talep edildikçe buraya para aktarımı yapılıyor. Bu yılki talebin 2 milyon liraya yakın olacağı tahmin ediliyor;; dedi.
Zolan, Laodikya;da Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi, Denizli Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle örnek bir çalışma sergilendiğini, ziyaretçilerden elde edilen gelirle kazı giderlerinin çıkarılacağını, aynı zamanda Denizli;nin uluslararası alanda tanıtımına önemli katkıda bulunacağını belirtti.
TARİH İÇİNDE YOLCULUK
Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, antik kentte kazıların 12 ay yapılabilir hale gelmesinin daha yoğun çalışma imkanı sağladığını, bu yıl da kazıların yanı sıra restorasyon çalışması yürüteceklerini söyledi.
Bu yılın kazı programını uygulamaya başladıklarını bildiren Prof. Dr. Şimşek, 6 bin 200 metrekare alana yayılan ve M.S 3. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanan A Evi ile Hac Kilisesi, Tapınak A, İmparator Septimius Severus Çeşmesi ve Stadyum Caddesi;nde kazı ile restorasyon çalışmalarının birlikte yapılacağını ifade etti.
Kazı çalışmalarını tamamladıkları Suriye Caddesi;nde restorasyonun süreceğini anlatan Şimşek, ;;Caddeye açılan sokaklarda da kazı ve restorasyon yapacağız. Buraya gelen ziyaretçiler çalışmaları da görme imkanı bulacak. Ana sokak ve caddeleri gezecekler. Böylece ziyaretçileri tarihi yolculuğa çıkaracağız;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER