banner249

Kuşadası;nda kruvaziyer turizmi başladı

türkiye'nin kruvaziyer turizminde önde gelen limanı kuşadası'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Kuşadası;nda kruvaziyer turizmi başladı
banner240
Aynı anda 6 geminin yanaşabildiği Kuşadası Yolcu Limanına sezonun ilk üçlüsü bugün yanaştı. Kruvaziyer gemileri, "Mein Schiff 2, Aegean Odyssey ve Orient Queen" ile gelen 5 bin 300 ziyaretçi ve mürettebat ilçeye giriş yaptı. Turistlerin bir kısmı Meryem Ana-Efes turuna çıktı bazıları da şehir merkezinde gezip alışveriş yapmayı tercih etti.

Kuşadası Limanı İşletmecisi Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun geçen ay başladığını belirtti.

Kuşadası Limanı;nın dünyanın en iyi limanları arasında yer aldığını, hizmet kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Güngör, "Bu yıl misafir gemilerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yanaşabilmeleri amacıyla iki iskelemizde 102 fender yenilendi" dedi.

Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar da Kuşadası;nın, Türkiye;nin ilk turizm sahil kenti olduğunu söymedi.

Kuşadası Limanının hem ulusal hem de bölgesel rekabet açısından yatırımlarını artırdığına işaret eden İlbahar, bu kapsamda yeni yatırımlarla gemi konaklama sürelerini artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER