banner249

Kültürlerarası Resim Kampı başladı

denizli valisi abdülkadir demir, sadece ekonomik anlamda gelişmenin bir kent için yeterli olmadığını belirterek, "mutlaka sanat anlamında da çok ileride olmalıyız" dedi.

Kültürlerarası Resim Kampı başladı
banner240
Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı ile İtalya;da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü Associazione di Promozione Sociale Lunaria;nın, kültürlerarası diyaloğu güçlendirmeyi ve AB ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan "Kültürlerarası Resim Kampı Projesi" başladı.

Pamukkale Tenis Kulübü;nde düzenlenen açılışta konuşan Vali Demir, Türkiye;nin sadece Avrupa;da değil, dünyada da söz sahibi bir ülke haline geldiğini söyledi. AB ile ilgili müzakere sürecinin devam ettiğini hatırlatan Demir, şöyle devam etti, "Süreç, sadece bir alanda değil, her alanda devam ediyor. Hem ekonomik anlamda hem kültürel anlamda devam ediyor. Bu anlamda da Denizli, sadece Türkiye;de değil, dünyada da belli noktalarda öne çıkmış kent. İhracatı Türkiye;de 8. sırada olan, üretmeyi seven, müteşebbis bir kent. Ama biz şunu görüyoruz ki sadece ekonomik anlamda gelişme bir kent için yeterli değil, mutlaka sanat anlamında da çok ileride olmalıyız. Denizli bunu başarmış bir kent."

Demir, bu projenin, Türkiye;ye örnek olacak bir çalışma olduğuna değinerek, "Proje, AB;ye giriş yolunda kamunun yaptığı resmi görüşmelerin çok ötesinde. Bu insanların biraraya gelişi, sanatın paylaşılmasıyla bu çok daha gelişecek, birbirimizi daha iyi anlayacağız, ne kadar ortak değerimizin olduğunu göreceğiz" dedi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu da konuşmasında, projenin, Denizli;nin kültür ve sanat hayatı adına yapılan en anlamlı projelerden biri olduğunu ifade etti.
Türkiye;nin ve AB ülkelerinin en kıymetli sanatçılarının, kültürlerarası kaynaşmayı sağlamak için projeye gönüllü destek verdiklerini belirten Abalıoğlu, şöyle konuştu, "Kültür, medeniyetleri oluşturan çok önemli bir güçtür. Yıllardır farklı medeniyetlerin birarada yaşadığı güzel coğrafyamız, pek çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Antik dönemden itibaren ticaret merkezi olan Denizli;de kültürlerarası diyalog, yüzyıllardan beri farklı yollarla sürdürülmektedir. Şimdi de bizler, sanat yoluyla bu diyaloğu sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, kültürlerarası etkileşimi, uygarlaşma yolunda ilerlememize büyük katkı sağlayacak ve kültürümüzü Avrupa;ya taşıyacak bir araç olarak görüyoruz."

Proje ortağı olan İtalyan sivil toplum örgütü Associazione di Promozione Sociale Lunaria;nın yetkilisi Sergio Andreis ise kültür ve sanat projelerinin karşılıklı anlayış ve daha kapsamlı işbirliğinin temelini yüreklendirdiğini söyledi.

Açılışa, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Türkiye ve Avrupa;dan ressamlar, yazar Ayşe Kulin ve çok sayıda davetli katıldı.
Türkiye ve AB ülkelerinden ressamların katılımıyla 20 Mayıs 2012 tarihine kadar sürecek kamp kapsamında, Türkiye;den 13, AB ülkelerinden 7 ressam, 15 gün boyunca Denizli;de gönüllü atölye çalışması yapacak.

Organizasyonda ayrıca, resim yarışması da düzenlenecek. Proje kapsamında ortaya çıkan eserlerle, yarışmada ilk üçe giren eserler önce Roma;da, ardından CSA Eğitim ve Kültür Vakfı;nın ev sahipliğinde Denizli;de sanatseverlerle buluşacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER