banner249

Köylüler, 1 milyon TL masraf etti ama 1 damla su alamadı

saruhanlı ilçesine bağlı lütfiye köyündeki sınırlı sorumlu sulama kooperatifi'nin başkanı kemal Çetinkaya, gördes barajı'ndan köylerine tarımsal amaçlı su alamadıklarını söyledi.

Köylüler, 1 milyon TL masraf etti ama 1 damla su alamadı
banner240
Kooperatif Başkanı Çetinkaya, bin 200 nüfuslu köylerindeki 6 bin dekar araziye Gördes Barajı;ndan alacakları suya güvenerek 1 milyon lira masraf edip damlama sulama sistemi kurduklarını belirtti. Gördes Barajı;nın devreye girmesiyle birlikte köylerine buradan tarımsal sulama amaçlı su verileceğine dair söz verildiğini belirten Çetinkaya, şimdi de barajdaki suyun az olduğu gerekçesiyle, köylerine su verilmediğini anlattı.

Çetinkaya şunları kaydetti, ;;Köyümüzde 1980 yılına kadar Sarıkız pınarlarından kaynayan su ile tarımsal sulama yapılıyordu. Sarıkız;ın suyu 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası içme suyu amaçlı İzmir;e verilmeye başladı. O tarihte bizim buradan su almamız ve yeraltına sondaj vurmamız yasaklandı. Durum böyle olunca bizim, Gördes Barajı yapılıncaya kadar Demirköprü Barajı;ndan temin edilen suyla sulama yapmamız istendi. Bu konuda karar alındı ve resmi gazetede yayımlandı. 32 yıldır Demirköprü Barajından sulama yapıyoruz.

Gördes Barajı devreye girdi. Yetkililer buradan su vereceklerini ifade etti. Bizde Gördes Barajından su alacağız diye, 6 bin dekarlık araziye devlet-vatandaş işbirliğiyle damlama sulama sistemi kurduk. Barajdan gelecek cazibeli suyun yönünü de arıtma tesisine çevirdik. Tüm bunlar için 1 milyon lira masraf ettik. 2 yıl oldu ancak hala su alamıyoruz. Demirköprü barajından gelen suyu kanaldan pompa ile çektiğimiz için her ay 50 bin lira elektrik faturası ödüyoruz. Gördes barajından gelecek su cazibeli bir şekilde geleceği için böyle bir masrafımız olmayacak.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER