banner249

Köyleriyle hasret giderdiler!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, memleketleri Tavas ilçesine giderek hemşehrileriyle gece yarısı sohbeti yaptı.

Köyleriyle hasret giderdiler!
banner240

Çocuklukları ve gençliklerini yad eden Bakan Zeybekci ve Başkan Zolan, hemşehrileriyle hasret giderdi. Bir dizi ziyaret için Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, memleketleri Tavas ilçesine giderek hemşehrileriyle buluştu. 


İlçeye bağlı Pınarlar Mahallesi'nde gerçekleşen ziyarete, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pınarlar meydanında toplanan kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, vatandaşların Ramazan'larını tebrik etti. 

Başkan Zolan, "Sayın Bakanımıza memleketine, kasabasına, mahallesine, köyüne 'hoşgeldiniz' diyorum. Bu vesileyle biz de gelmiş olduk. Denizli'de gerçekten yoğun bir programımız var, tüm ilçeleri de dolaşıyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz" dedi. 

Memleketi ve atayı ziyaret etmenin, doğduğun yeri, kökünü, özünü unutmamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Çünkü insanlar kökünden beslenir, kökünden güç alır. Eğer özünü, kökünü, geldiğin yeri unutursan ayakta kalman mümkün değil. Köksüz ağacın ayakta kalması mümkün değil" diye konuştu. 

"DAHA GÜZE ULAŞMAK İÇİN"
Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Bakanımızla uzun yıllar beraber çalıştık ve yine beraber koşturuyoruz. Memleket sevgisinin nasıl yaşanması gerektiğini bizzat kendisinden örnekler göstererek öğretti. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Vatanına, memleketine, insanına değer veren bir Bakanımız var. 

Sizler ne kadar övünseniz azdır. Onun için ben tekrar Bakanımıza Denizlimize 'hoşgeldiniz' diyorum. Bizler de Tavas Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyemiz elimizden geldiğince gayret sarf ediyoruz. Hep beraber daha iyiye, daha güzele ulaşmak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz." 

BAKAN ZEYBEKCİ ÇOCUKLUĞUNU YAD ETTİ
Bakan Zeybekci ise, köyünün hemen hemen her metresinde adımı ve hatırası olduğunu anlatarak, "Bilenler bilir, beni beygirle çift sürerken görenleriniz vardır. Orakla ekin biçmesini de biliriz. Tabi biz biraz şanslı nesiliz, en ilkelinden en teknolojik makinelere kadar hepsini gördük. Rabbimize şükürler olsun" dedi. 

Konuşmasına, "Uzunpınarlı Güllen Şükrü'nün Nihat" şeklinde devam eden Bakan Zeybekci, "Kışları bizim köylüler sabah erkenden pazara gitmesi gerektiği için biz okula giderken arkada minibüsün merdiveninden tutarak giderdik. Ellerimiz merdivene soğuktan yapışır, çatlardı. 

Onun için buranın her metresini, her santimini biliriz. Bazı günler tasarruf yapardık araba yerine Tavas'tan yaya eve gelirdik. Onun için köy, Tavas, Denizli dendiği zaman bizi hiçbir şey tutmuyor, bir yerden gelir geçerken illaki buraya geliyoruz" dedi.

"MEMLEKETİN DURUMU İYİ GİDİYOR"
Memleketin durumunun iyi gittiğine dikkati çeken Bakan Zeybekci, "Hiç merak etmeyin memleketimiz birilerinin istediği gibi namerde muhtaç olmuyor. Memleketimizin ihracatı beklentilerin üstünde artıyor. Sizin köyünüzün o Nihat'ı bundan 4 ay önce; Türkiye ile ilgili büyüme rakamlarını aşağıya revize eden Standard & Poor's, IMF ve OECD'ye 'yılın ortası geldiği zaman tıpış tıpış o beklentileri yukarı çevireceksiniz' dedi. 

Dediğim gibi de beklentiler yukarı doğru çevrildi. Bir zamanlar bu memleketin IMF'den gönderilen memurları, Dünya Bankası'ndan gönderilen ekonomi bakanları artık yok. Artık Ekonomi Bakanı kim var? Uzunpınarlı Güllen Şükrü'nün Nihat var. Artık bu memleketin menfaatlerine kimse göz dikemez" diye konuştu. Konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte çay içen protokol üyeleri, Pınarlar'ın sorunlarını dinleyerek çözülmesi için talimat verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER