banner249

Koruma Şirketler Gurubu’ndan 20 milyon dolarlık yatırım

koruma Åžirketler grubu, denizli'nin honaz ilçesine bağlı karabaş beldesinde, 20 milyon dolarlık yatırımla klor fabrikası kurdu.

Koruma Şirketler Gurubu’ndan 20 milyon dolarlık yatırım
banner240
Koruma Şirketler Grubu, Denizli;nin Honaz ilçesine bağlı Karabaş beldesinde, 20 milyon dolarlık yatırımla klor fabrikası kurdu. Grubun 63 bin metrekare alana kurulu fabrikası, Kocaeli ve Hatay Kırıkhan;dan sonra üçüncüsü olma özelliğini taşıyor.

Koruma Klor Alkali Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Kemal Aracı, fabrikalarında kostik, klor, hidroklorik asit ve temizlik malzemeleri ürettiklerini söyledi. Fabrikalarında 200 kişinin istihdam edildiğini belirten Aracı, "2013 yılı sonunda bu sayı arttırılarak, 300 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Ürettiğimiz malzemeler, ithal ediliyor. Bizim bun üretmemizle Türkiye, yılda 20 milyon lira daha az döviz harcayacaktır. Fabrikamızda son teknoloji kullanılıyor. Klor üretiminde asbest, cıva ve membran sistemleri var. Bizimki membranlı üretim Avrupabile kademeli olarak bu sisteme geçiyor. Örneğinİngiltere, 2017 yılında geçecek." dedi.
Fabrikanın 30 Haziran 2012;de yapılacak resmi açılışına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün;ün katılacağı öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER